2015-09-30 06:00

2015-09-30 06:00

Mads tillbaka i tävlingsslag

CORTE

Norsk-svenska duon Mads Östberg och Jonas Andersson är tillbaka på rallyvägarna efter olyckan i Australien, där man krockade med en timmerbil under rekognosceringen och sedan tvingades dra sig ur VM-rallyt.

Den här helgen är det Rally Korsika som gäller, en deltävling som också ståtar med det respektingivande smeknamnet ”10 000 turns”, vilket också skvallrar om vilken tuff utmaning det är.

– Normalt inför en tävling brukar jag träna fys, jobba med noter och filmer, men den här gången har det bara varit vila som gällt. För att vara riktigt ärlig har jag varit uttråkad, konstaterar Mads i ett pressmeddelande.

– Jag är ändå optimistisk nu när jag börjat leva ett normalt liv igen. Jag kan köra, jag är målmedveten och jag inte vänta tills vi är tillbaka i tävlingsbilen. Målet är att säkra en plats bland de fem bästa och försvara vår position i mästerskapet.

Till start på Korsika kommer också Pontus Tidemand, som gör sin fjärde VM-start för Skoda i WRC 2.

– Väldigt långa sträckor på den här typen av vägar med helt nya noter kräver mycket, speciellt med tanke på att det här är min första tävling på asfalt i år, säger Pontus i ett pressmeddelande.

Den här helgen är det Rally Korsika som gäller, en deltävling som också ståtar med det respektingivande smeknamnet ”10 000 turns”, vilket också skvallrar om vilken tuff utmaning det är.

– Normalt inför en tävling brukar jag träna fys, jobba med noter och filmer, men den här gången har det bara varit vila som gällt. För att vara riktigt ärlig har jag varit uttråkad, konstaterar Mads i ett pressmeddelande.

– Jag är ändå optimistisk nu när jag börjat leva ett normalt liv igen. Jag kan köra, jag är målmedveten och jag inte vänta tills vi är tillbaka i tävlingsbilen. Målet är att säkra en plats bland de fem bästa och försvara vår position i mästerskapet.

Till start på Korsika kommer också Pontus Tidemand, som gör sin fjärde VM-start för Skoda i WRC 2.

– Väldigt långa sträckor på den här typen av vägar med helt nya noter kräver mycket, speciellt med tanke på att det här är min första tävling på asfalt i år, säger Pontus i ett pressmeddelande.