2015-09-25 07:30

2015-09-25 07:30

Malin tvåa i senior-DM

Ridsport

I helgen avgjordes Värmlands distriktsmästerskap i hoppning för ponny, juniorer och seniorer.

På lördagen fanns Arvikas ponnyekipage Adam Forsberg med ponnyn Coney Island, tävlande för Hammarös Equality Riders på plats. Adam fick högsta stilpoängen för dagen och red både snabbt och felfritt – vilket ledde till vinst i kategori C.

På söndagen var det dags för de stora hästarna att slåss om medaljerna. I uppvärmningsklassen 110 cm deltog Sofia Henriksson på sin nya häst Abbey Colleen. De var felfria i både grundomgång och omhoppning, och slutade på en fjärdeplats.

I nästa högsta klassen, 120 cm, deltog 20 ekipage. Däribland Arvikas Malin Wikström, med hästen Crossroads Monaco. De gjorde en snabb och felfri ritt som räckte hela vägen till vinst, nästan fem sekunder före tvåan.

I dagens sista klass, 125 cm, där också DM för seniorer ingick deltog 13 ekipage. Efter första omgången var Malin Wikström felfri på sin häst Matcho, och gick därmed vidare till omgång 2 där hindren höjs.

Även där var de felfria, och ytterligare en höjning av hindren gjordes innan omgång 3 – där minst antal fel och snabbast tid avgjorde. Malin lyckades rida felfritt även här men slutade på en andraplats, en halv sekund från vinst.

Det blev alltså en andraplats i klassen totalt, och ett silver i senior-DM.

Crossroads Monaco rev en bom och hamnade som första utanför placering.

Nästa tävling för Malin är Carlstad Horse Show som hålls på Alster 25-27 september, en tävling med nationell status och drygt 700 starter.

På lördagen fanns Arvikas ponnyekipage Adam Forsberg med ponnyn Coney Island, tävlande för Hammarös Equality Riders på plats. Adam fick högsta stilpoängen för dagen och red både snabbt och felfritt – vilket ledde till vinst i kategori C.

På söndagen var det dags för de stora hästarna att slåss om medaljerna. I uppvärmningsklassen 110 cm deltog Sofia Henriksson på sin nya häst Abbey Colleen. De var felfria i både grundomgång och omhoppning, och slutade på en fjärdeplats.

I nästa högsta klassen, 120 cm, deltog 20 ekipage. Däribland Arvikas Malin Wikström, med hästen Crossroads Monaco. De gjorde en snabb och felfri ritt som räckte hela vägen till vinst, nästan fem sekunder före tvåan.

I dagens sista klass, 125 cm, där också DM för seniorer ingick deltog 13 ekipage. Efter första omgången var Malin Wikström felfri på sin häst Matcho, och gick därmed vidare till omgång 2 där hindren höjs.

Även där var de felfria, och ytterligare en höjning av hindren gjordes innan omgång 3 – där minst antal fel och snabbast tid avgjorde. Malin lyckades rida felfritt även här men slutade på en andraplats, en halv sekund från vinst.

Det blev alltså en andraplats i klassen totalt, och ett silver i senior-DM.

Crossroads Monaco rev en bom och hamnade som första utanför placering.

Nästa tävling för Malin är Carlstad Horse Show som hålls på Alster 25-27 september, en tävling med nationell status och drygt 700 starter.