2015-09-25 07:32

2015-09-25 07:32

En sommar utan basket för Paula

STOCKHOLM: Basket

Basketligan för damer drar igång den här helgen och precis som ifjol så ståtar landets högsta serie med tre västvärmländskor, i tre olika klubbar.

Den mest udda uppladdningen inför seriepremiären står Paula Juhlin i Alvik för.

– Det har varit väldigt lite basket för min del. Jag har försökt att få ordning på mina benhinnor och har vare sig sprungit eller spelat basket den här sommaren, förklarar Paula.

Istället har det blivit desto mer av mycket annat.

– Jag har cyklat och försökt att bygga på min fysik istället, fortsätter Paula, som är ute på Bosön och tränar rehab specifikt för att komma till rätta med sina krånglande benhinnor.

– Det är inte kul men det är nyttigt. Jag får väldigt bra hjälp, men det är svårt att säga hur lång tid det kommer att ta. Det är bara att konstatera att basketen inte är bra för mina ben och det är något jag måste få ordning på.

Vissa framsteg har det blivit, men det går inte fort.

– Det går inte så fort som jag vill. Jag tycker det är väldigt segt, men är det något man haft i tio år så går det kanske inte bort på ett år heller.

Paula gick på med basketen igen i augusti och tycker inte att hon tappat så mycket på sin ovanliga försäsong.

– Jag försöker spela så mycket det går och träna så mycket det går. Jag är ute på Bosön två-tre dagar i veckan, utöver den vanliga träningen. Det är klart att jag kanske hade behövt köra lite extra basket, men man kommer ändå in i det ganska snabbt.

Alvik slutade på sjätte plats i Ligan ifjol och siktet är inställt på att nå högre än så i år.

– Vi har så klart målet att gå till slutspel och där vill alla göra det bättre än vad vi gjorde förra året. Sedan får vi se hur det utvecklar sig och om kraven ändras efterhand.

Ifjol hade man amerikanskorna Shawnice Wilson och Diamber Johnson i truppen, men ingen av dem återkommer den här säsongen.

– Vi har ett helsvenskt lag i år. Vi har fått in Louise Angel, från Eos, och Nathalie Lindén, som kommit tillbaka efter fyra år i Luleå, och det är två riktigt bra spelare. Det känns som det ska kunna bli bra.

Den mest udda uppladdningen inför seriepremiären står Paula Juhlin i Alvik för.

– Det har varit väldigt lite basket för min del. Jag har försökt att få ordning på mina benhinnor och har vare sig sprungit eller spelat basket den här sommaren, förklarar Paula.

Istället har det blivit desto mer av mycket annat.

– Jag har cyklat och försökt att bygga på min fysik istället, fortsätter Paula, som är ute på Bosön och tränar rehab specifikt för att komma till rätta med sina krånglande benhinnor.

– Det är inte kul men det är nyttigt. Jag får väldigt bra hjälp, men det är svårt att säga hur lång tid det kommer att ta. Det är bara att konstatera att basketen inte är bra för mina ben och det är något jag måste få ordning på.

Vissa framsteg har det blivit, men det går inte fort.

– Det går inte så fort som jag vill. Jag tycker det är väldigt segt, men är det något man haft i tio år så går det kanske inte bort på ett år heller.

Paula gick på med basketen igen i augusti och tycker inte att hon tappat så mycket på sin ovanliga försäsong.

– Jag försöker spela så mycket det går och träna så mycket det går. Jag är ute på Bosön två-tre dagar i veckan, utöver den vanliga träningen. Det är klart att jag kanske hade behövt köra lite extra basket, men man kommer ändå in i det ganska snabbt.

Alvik slutade på sjätte plats i Ligan ifjol och siktet är inställt på att nå högre än så i år.

– Vi har så klart målet att gå till slutspel och där vill alla göra det bättre än vad vi gjorde förra året. Sedan får vi se hur det utvecklar sig och om kraven ändras efterhand.

Ifjol hade man amerikanskorna Shawnice Wilson och Diamber Johnson i truppen, men ingen av dem återkommer den här säsongen.

– Vi har ett helsvenskt lag i år. Vi har fått in Louise Angel, från Eos, och Nathalie Lindén, som kommit tillbaka efter fyra år i Luleå, och det är två riktigt bra spelare. Det känns som det ska kunna bli bra.