2015-09-15 20:19

2015-09-16 18:07

Populär motocrossfest

RACKSTAD: Motocross

Något som började som en idé till ett event där man skulle spela in lite motocross-film på Bergdalsbanan slutade med ett festivalliknande arrangemang med freestyle-uppvisning, musik och graffitimålning som ytterligare aktiviteter.
– Visste inte hur stort det skulle bli, men det var fullt med folk, säger mannen bakom arrangemanget, Andreas Dahl.

Det var alltså full fart på Westoms motocrossbana i Rackstad under lördagen, då motocross-entusiasten Andreas Dahl lyckades anordna ett storslaget evenemang som nästintill gick att likna vid en festival med motocross i fokus.

– Det gick väldigt bra, har aldrig hållit i något så stort förut, så det var väldigt mycket att tänka på, säger Andreas Dahl, mannen bakom hela arrangemanget.

Men det var inte rikligt tanken att det skulle bli så stort, som det nu blev, från början. Allt började nämligen med att man under hela sommaren har hållit i gång banan och därför få ännu fler att komma på besök.

– Då frågade jag Niklas Nilsson om han kunde hjälpa mig att göra en reklamfilm vid Bergdalsbanan, så började jag fundera på om jag ville ha något mer. Då blev freestyle-åkaren Alexander Engström med som en extragrej, berättar Andreas.

Niklas Nilsson fanns dessvärre inte på plats för att filma under lördagen på grund av personliga skäl, däremot fanns det drönarpiloter som flög över banan och filmade.

Ville ha graffiti

Men det slutade inte där. Till ”festivalen” kom det nämligen även ett gäng graffitimålare för att göra en vägg lite mer iögonfallande.

– Det blev fler kvällar som jag tänkte på det, och jag ville ha graffiti. Han (Alexander) kände några killar, det visade sig att de jättegärna ville komma upp och måla. Då förstod jag att det kan bli riktigt bra, men jag ville ha musik också så jag fixade ett band som spelade, det blev som en festival, konstaterar Andreas och fortsätter:

– Det är sällan det händer något sånt här i motocross, att det inte är någon tävling. Det var många som uppskattade det här, så det var jätteroligt. Jag tror det var 70 stycken med stora och små barn som var med och körde, de nya barnen på crosskolan var också med.

Skulle inte ha kört

Även Andreas själv hann vara med och köra lite, trots allt jobb vid sidan av.

– Jag skulle inte ha kört, men gjorde det ändå. Det var så jäkla roligt.

Och detta gav mersmak för att fixa i ordning fler arrangemang av den här karaktären. En andra del av detta är planerad att äga rum någon gång snart, dock finns inte något spikat datum ännu.

– Det var många som skrev och tackade för en kanondag. Det blev så bra stämning och det var riktigt mycket folk, nästan kaos ett tag. Vi har till och med fått nya medlemmar. Barnen tyckte att den nya lilla banan är väldigt kul.

Längtar till nästa

Och Andreas längtar redan till nästa gång, då även Niklas Nilsson kommer att närvara.

– Det gör jag absolut, verkar som att flera också var sugna på att komma tillbaks. Jag visste inte hur stort det skulle bli, var lite nervös när jag satt i traktorn vid tio. Sen vid elva var det kaos helt plötsligt, det var verkligen fullt med folk, säger Andreas.

– Jag skulle vilja tacka alla som hjälpte mig med mat, musik och allt annat, jag fick så mycket hjälp. Det var så himla roligt, avslutar Andreas.

Det var alltså full fart på Westoms motocrossbana i Rackstad under lördagen, då motocross-entusiasten Andreas Dahl lyckades anordna ett storslaget evenemang som nästintill gick att likna vid en festival med motocross i fokus.

– Det gick väldigt bra, har aldrig hållit i något så stort förut, så det var väldigt mycket att tänka på, säger Andreas Dahl, mannen bakom hela arrangemanget.

Men det var inte rikligt tanken att det skulle bli så stort, som det nu blev, från början. Allt började nämligen med att man under hela sommaren har hållit i gång banan och därför få ännu fler att komma på besök.

– Då frågade jag Niklas Nilsson om han kunde hjälpa mig att göra en reklamfilm vid Bergdalsbanan, så började jag fundera på om jag ville ha något mer. Då blev freestyle-åkaren Alexander Engström med som en extragrej, berättar Andreas.

Niklas Nilsson fanns dessvärre inte på plats för att filma under lördagen på grund av personliga skäl, däremot fanns det drönarpiloter som flög över banan och filmade.

Ville ha graffiti

Men det slutade inte där. Till ”festivalen” kom det nämligen även ett gäng graffitimålare för att göra en vägg lite mer iögonfallande.

– Det blev fler kvällar som jag tänkte på det, och jag ville ha graffiti. Han (Alexander) kände några killar, det visade sig att de jättegärna ville komma upp och måla. Då förstod jag att det kan bli riktigt bra, men jag ville ha musik också så jag fixade ett band som spelade, det blev som en festival, konstaterar Andreas och fortsätter:

– Det är sällan det händer något sånt här i motocross, att det inte är någon tävling. Det var många som uppskattade det här, så det var jätteroligt. Jag tror det var 70 stycken med stora och små barn som var med och körde, de nya barnen på crosskolan var också med.

Skulle inte ha kört

Även Andreas själv hann vara med och köra lite, trots allt jobb vid sidan av.

– Jag skulle inte ha kört, men gjorde det ändå. Det var så jäkla roligt.

Och detta gav mersmak för att fixa i ordning fler arrangemang av den här karaktären. En andra del av detta är planerad att äga rum någon gång snart, dock finns inte något spikat datum ännu.

– Det var många som skrev och tackade för en kanondag. Det blev så bra stämning och det var riktigt mycket folk, nästan kaos ett tag. Vi har till och med fått nya medlemmar. Barnen tyckte att den nya lilla banan är väldigt kul.

Längtar till nästa

Och Andreas längtar redan till nästa gång, då även Niklas Nilsson kommer att närvara.

– Det gör jag absolut, verkar som att flera också var sugna på att komma tillbaks. Jag visste inte hur stort det skulle bli, var lite nervös när jag satt i traktorn vid tio. Sen vid elva var det kaos helt plötsligt, det var verkligen fullt med folk, säger Andreas.

– Jag skulle vilja tacka alla som hjälpte mig med mat, musik och allt annat, jag fick så mycket hjälp. Det var så himla roligt, avslutar Andreas.