2015-09-13 21:28

2015-09-13 21:28

Örnen räckte inte till

CHARLOTTENBERG: Fotboll

Trots en spelmässigt jämn första halvlek och spel med en man mer under hela andra halvleken kunde inte hemmalaget Örnen ta en derbyseger mot herrfemman-segrarna Ås/Åmotfors, som till slut vann med 3-1.
– Till skillnad från i våras står vi upp bättre, men de är bra. De är välförtjänta till segern, säger assisterande Örnentränaren Mattias Larsson.

Seriesegern i herrfemman är alltså, sedan förra helgen, redan säkrad för Ås/Åmotfors, men det hindrade dem inte från att i lördags ta ännu en seger, då de gästade Örnvallen för ett Eda-derby.

– Vi är absolut nöjda, tre poäng in på kontot. Men det blir lite avslaget i och med att vi redan har vunnit serien, säger Ås/Åmotfors-tränaren Sten-Åke ”Stenis” Westby.

Och det var också bortalaget som började matchen bäst. i den 30:e matchminuten nickade målkungen Milan Krivokapic in ledningsmålet för Ås/Åmotfors.

Men sedan förändrades matchbilden till hemmalagets favör, och Niklas Pedersen kunde strax innan halvtid slå in 1-1 på straff samtidigt som Ås/Åmotfors-spelaren Tommy Karlsson fick lämna spelplanen efter att ha blivit utvisad.

– Min bild var att Ås tog tag i matchen, sen kommer vi in i den och det mynnar ut i att vi får en straff som vi sätter. De är väldigt snabba att ställa om när vi tappar bollen, säger assisterande hemmatränaren Mattias Larsson.

Tidig ledning

I andra halvlek kommer återigen Ås/Åmotfors ut som det bättre laget och tar tidigt ledningen igen genom ytterligare ett nickmål av storskytten Milan Krivokapic, som nu är uppe på hela 39 mål gjorda den här säsongen.

Man utökade sedan till 3-1 då Robin Pettersson hittade nät i den 70:e matchminuten, som blev slutresultatet.

– Vi hade förväntat oss en anstormning av dem, men vi lägger oss rätt och håller undan väldigt bra. Hela laget gör det bra, konstaterar en nöjd Ås/Åmotfors-tränare.

Välförtjänt

Men det var inte allför deppigt i hemmalägret heller.

– Vi är nykomlingar och möter seriens bästa lag, med tanke på det är vi väldigt nöjda, säger Mattias Larsson, som vill lyfta fram en spelare i hemmalaget, sommarnyförvärvet Jesper Jansson, som blev utsedd till matchens lirare i Örnen.

– Han tar priset välförtjänt, han har kommit in väldigt bra i laget. Vi får också passa på att gratulera Ås för seriesegern.

– Jag tycker vi är med bra, vi hade lika många chanser, men de har vassa spelare där framme. Första var jämnast, de har början, vi har slutet. I andra kommer de ut lite bättre, vi tror att de ska komma in mer defensivt än vad de gör, summerar Jesper själv matchen.

Seriesegern i herrfemman är alltså, sedan förra helgen, redan säkrad för Ås/Åmotfors, men det hindrade dem inte från att i lördags ta ännu en seger, då de gästade Örnvallen för ett Eda-derby.

– Vi är absolut nöjda, tre poäng in på kontot. Men det blir lite avslaget i och med att vi redan har vunnit serien, säger Ås/Åmotfors-tränaren Sten-Åke ”Stenis” Westby.

Och det var också bortalaget som började matchen bäst. i den 30:e matchminuten nickade målkungen Milan Krivokapic in ledningsmålet för Ås/Åmotfors.

Men sedan förändrades matchbilden till hemmalagets favör, och Niklas Pedersen kunde strax innan halvtid slå in 1-1 på straff samtidigt som Ås/Åmotfors-spelaren Tommy Karlsson fick lämna spelplanen efter att ha blivit utvisad.

– Min bild var att Ås tog tag i matchen, sen kommer vi in i den och det mynnar ut i att vi får en straff som vi sätter. De är väldigt snabba att ställa om när vi tappar bollen, säger assisterande hemmatränaren Mattias Larsson.

Tidig ledning

I andra halvlek kommer återigen Ås/Åmotfors ut som det bättre laget och tar tidigt ledningen igen genom ytterligare ett nickmål av storskytten Milan Krivokapic, som nu är uppe på hela 39 mål gjorda den här säsongen.

Man utökade sedan till 3-1 då Robin Pettersson hittade nät i den 70:e matchminuten, som blev slutresultatet.

– Vi hade förväntat oss en anstormning av dem, men vi lägger oss rätt och håller undan väldigt bra. Hela laget gör det bra, konstaterar en nöjd Ås/Åmotfors-tränare.

Välförtjänt

Men det var inte allför deppigt i hemmalägret heller.

– Vi är nykomlingar och möter seriens bästa lag, med tanke på det är vi väldigt nöjda, säger Mattias Larsson, som vill lyfta fram en spelare i hemmalaget, sommarnyförvärvet Jesper Jansson, som blev utsedd till matchens lirare i Örnen.

– Han tar priset välförtjänt, han har kommit in väldigt bra i laget. Vi får också passa på att gratulera Ås för seriesegern.

– Jag tycker vi är med bra, vi hade lika många chanser, men de har vassa spelare där framme. Första var jämnast, de har början, vi har slutet. I andra kommer de ut lite bättre, vi tror att de ska komma in mer defensivt än vad de gör, summerar Jesper själv matchen.