2015-09-10 19:26

2015-09-10 19:26

Många sugna på att bryta sviten

SOLVALLA: Motor

Jocke Mangs, Oscar Palm, Lars-Bertil Rantzow och Robin Hansson. Alla har de besegrat Porsche-kungen Johan Kristoffersson i år. Men bara i kval, aldrig i race.

När STCC drar in på Solvalla den här helgen är Johan Kristoffersson ett jagat villebråd. Mästerskapstiteln i Porsche Carrera Cup är redan säkrad, men många är sugna på att spräcka hans imponerande segersvit.

– Kul att de fortfarande försöker, men jag har inte för avsikt att släppa någon seger ifrån mig. Tvärt om. Att gå obesegrad genom mästerskapet är mitt nya mål nu när titeln är säkrad, säger Johan, som ser fram emot tävlingen med tillförsikt.

Han har varit enormt framgångsrik på Solvalla tidigare och har som målsättning att ta en ny seger där i helgen.

– Men banan är speciell och trång vilket gör att kvalet blir viktigare än någonsin. Dessutom kommer de andra närmare och närmare hela tiden. Senast var Robin riktigt snabb, konstaterar han.

RallyX körs parallellt med STCC och för rallycrossåkarna är det årets sista deltävling.

Inför finalhelgen är det Simon Olofsson som har det bästa utgångsläget av väståkarna i Supercar Lites, med en sjätteplats totalt i mästerskapet. Syrran, Sandra Hultgren, skuggar tätt bakom och båda har goda chanser att kunna avancera under helgen, då marginalerna är små, åtminstone upp till fjärde plats.

I guldkampen mellan Tobias Brink och Kevin Hansen lär ingen annan kunna blanda sig i.

När STCC drar in på Solvalla den här helgen är Johan Kristoffersson ett jagat villebråd. Mästerskapstiteln i Porsche Carrera Cup är redan säkrad, men många är sugna på att spräcka hans imponerande segersvit.

– Kul att de fortfarande försöker, men jag har inte för avsikt att släppa någon seger ifrån mig. Tvärt om. Att gå obesegrad genom mästerskapet är mitt nya mål nu när titeln är säkrad, säger Johan, som ser fram emot tävlingen med tillförsikt.

Han har varit enormt framgångsrik på Solvalla tidigare och har som målsättning att ta en ny seger där i helgen.

– Men banan är speciell och trång vilket gör att kvalet blir viktigare än någonsin. Dessutom kommer de andra närmare och närmare hela tiden. Senast var Robin riktigt snabb, konstaterar han.

RallyX körs parallellt med STCC och för rallycrossåkarna är det årets sista deltävling.

Inför finalhelgen är det Simon Olofsson som har det bästa utgångsläget av väståkarna i Supercar Lites, med en sjätteplats totalt i mästerskapet. Syrran, Sandra Hultgren, skuggar tätt bakom och båda har goda chanser att kunna avancera under helgen, då marginalerna är små, åtminstone upp till fjärde plats.

I guldkampen mellan Tobias Brink och Kevin Hansen lär ingen annan kunna blanda sig i.