2015-09-07 06:00

2015-09-07 06:00

Lyckad folkrace-helg

RACKSTAD: Folkrace

Under helgen arrangerades Höstracet på Westombanan i Arvika. Det bjöds på fin körning, och man fick med sig fyra hemmaförare till seniorernas A-final. Vann gjorde dock Daniel Samuelsson från Team Treske.

Tävlingsledaren Conny Nilsson är nöjd över hur tävlingen genomfördes i stort.

– Mycket nöjd, men var lite besviken över regnet i går, vi fick stryka en omgång. Det var inte ett roligt beslut, men det var av rent säkerhetsskäl. Det har gått desto bättre i dag, fin och schysst körning, bra bärgning och bra funktionärer, säger Conny.

Västvärmländska framgångar blev det också rent sportsligt, då Team Treske-föraren Daniel Samuelsson körde in på en första plats i seniorernas A-final, före fyra Westom-förare, Morgan Bjerge, Per Österberg, John Öberg och Bo Tordegård.

Starten har funkat

– Det känns bra, det var på tiden. Åttonde A-finalen för säsongen, nån gång måste det ju släppa, säger Daniel.

– Det har funkat fint hela helgen med starten, fick en fin start också i finalen och fick åka fritt hela vägen. Jag vet inte om det var sista tävlingen för i år, men om det var det känns det väldigt bra att sluta på det här sättet. Roligt när det är så många startande också.

Och Conny är nöjd över hur hemmaförarna skötte sig.

– Jag tycker de skötte sig bra. Tyvärr är det lite tunt på juniorsidan för tillfället, det kan vara en generationsväxling. Men det är mycket värdiga vinnare, det är hög klass på alla A-finalister, säger Conny.

– Säsongen är över. Det har varit säsong med två stors folkrace-tävlingar och med RallyX som huvudgrej. Vi har utnyttjat våra funktionärer till bristningsgränsen.

Vann i Dam/veteran-klassen gjorde Årjängs MK:s Jenny Eliasson, före SMK Edas Sandra Hultgren och Team Treskes Carina Tordegård och Lena-Marie Andersson.

I juniorklassen fanns en västvärmländsk förare med i A-finalen, Sofia Dahlborg, SMK Eda, som slutade fyra.

Tävlingsledaren Conny Nilsson är nöjd över hur tävlingen genomfördes i stort.

– Mycket nöjd, men var lite besviken över regnet i går, vi fick stryka en omgång. Det var inte ett roligt beslut, men det var av rent säkerhetsskäl. Det har gått desto bättre i dag, fin och schysst körning, bra bärgning och bra funktionärer, säger Conny.

Västvärmländska framgångar blev det också rent sportsligt, då Team Treske-föraren Daniel Samuelsson körde in på en första plats i seniorernas A-final, före fyra Westom-förare, Morgan Bjerge, Per Österberg, John Öberg och Bo Tordegård.

Starten har funkat

– Det känns bra, det var på tiden. Åttonde A-finalen för säsongen, nån gång måste det ju släppa, säger Daniel.

– Det har funkat fint hela helgen med starten, fick en fin start också i finalen och fick åka fritt hela vägen. Jag vet inte om det var sista tävlingen för i år, men om det var det känns det väldigt bra att sluta på det här sättet. Roligt när det är så många startande också.

Och Conny är nöjd över hur hemmaförarna skötte sig.

– Jag tycker de skötte sig bra. Tyvärr är det lite tunt på juniorsidan för tillfället, det kan vara en generationsväxling. Men det är mycket värdiga vinnare, det är hög klass på alla A-finalister, säger Conny.

– Säsongen är över. Det har varit säsong med två stors folkrace-tävlingar och med RallyX som huvudgrej. Vi har utnyttjat våra funktionärer till bristningsgränsen.

Vann i Dam/veteran-klassen gjorde Årjängs MK:s Jenny Eliasson, före SMK Edas Sandra Hultgren och Team Treskes Carina Tordegård och Lena-Marie Andersson.

I juniorklassen fanns en västvärmländsk förare med i A-finalen, Sofia Dahlborg, SMK Eda, som slutade fyra.