2015-09-03 18:36

2015-09-03 18:36

Hoppfull promenad på Prästängen

ARVIKA

Under en månads tid, mellan den 30 augusti och 30 september, samlar Barncancerfonden i Sverige in pengar till forskningen runt barncancer, i form av ett motionsarrangemang kallat ”Walk of Hope”.

I Arvika arrangeras ”Walk of Hope” i morgon, ute på Prästängen – med start och mål vid tennisbanorna.

– Eftersom jag ändå gjort en del insamlingar genom åren och ingen hade tagit tag i det, så bestämde jag mig för att göra det, säger ultralöparen Remy Brändefalk, som ställt i ordning en bana på två kilometer och en på fyra.

– Jag ville göra det så enkelt som möjligt, där så många som möjligt kan vara med. Det är slätt och fint och folk med rullstol ska inte behöva slita för att ta sig fram, utan man ska få en fin promenad.

Även som Remy själv gjort sig känd som löpare under senare år, så handlar det här först och främst om att gå – även om möjligheten att springa också finns.

– Jag har ingen aning om hur många som kommer. Jag har räknat på 50, men det får gärna komma det tiodubbla. Startavgiften går oavkortat till Barncancerfonden.

I Eda kommun arrangeras ”Walk of Hope” i Flogned, den 19 september.

Under en månads tid, mellan den 30 augusti och 30 september, samlar Barncancerfonden i Sverige in pengar till forskningen runt barncancer, i form av ett motionsarrangemang kallat ”Walk of Hope”.

I Arvika arrangeras ”Walk of Hope” i morgon, ute på Prästängen – med start och mål vid tennisbanorna.

– Eftersom jag ändå gjort en del insamlingar genom åren och ingen hade tagit tag i det, så bestämde jag mig för att göra det, säger ultralöparen Remy Brändefalk, som ställt i ordning en bana på två kilometer och en på fyra.

– Jag ville göra det så enkelt som möjligt, där så många som möjligt kan vara med. Det är slätt och fint och folk med rullstol ska inte behöva slita för att ta sig fram, utan man ska få en fin promenad.

Även som Remy själv gjort sig känd som löpare under senare år, så handlar det här först och främst om att gå – även om möjligheten att springa också finns.

– Jag har ingen aning om hur många som kommer. Jag har räknat på 50, men det får gärna komma det tiodubbla. Startavgiften går oavkortat till Barncancerfonden.

I Eda kommun arrangeras ”Walk of Hope” i Flogned, den 19 september.