2015-08-28 06:00

2015-08-28 06:00

Marcus bakom skräll

ÖREBRO: Fotboll

Storskräll. Gunnarskogsbördige målvakten Marcus Elmersson drog ett tungt lass när division I-laget BK Forward svarade för veckans stora skräll i svensk herrfotboll och slog ut allsvenska Åtvidaberg ur Svenska Cupen.

Marcus svarade för några fina räddningar i en match som Forward till slut vann med 2-1.

– Det är det största jag har varit med om fotbollsmässigt, det var nog ingen som hade förväntat sig det här. Det var vi som var det bättre laget, om man hade tittat på matchen utan att veta något så kunde man ha trott att vi var det allsvenska laget, säger Marcus.

Och det var hemmalaget Forward som också tidigt i matchen tog ledningen, efter endast nio minuter spelade gjorde Erik Björndahl 1-0, innan Åtvidaberg kunde kvittera genom Ajsel Kujovic i den 27:e matchminuten.

Stängde till

Men Forward svarade nästan omgående genom att fyra minuter senare ta ledningen igen – den här gången genom Kristoffer Näfver, som blev den stora matchhjälten eftersom bortalaget aldrig lyckades utjämna.

– Vi stängde till riktigt bra, de kom inte fram. Det var i början vi inte riktigt hade koll på honom (Ajsel Kujovic), han fick till slut ett bra läge, kom runt och bara la in den. Men det var det enda de hade, säger Marcus.

– Jag kände mig väldigt trygg där bak, en fantastisk match att spela. Stundtals hade jag nästan ingenting att göra, backlinjen skötte det jättebra, jag behövde inte göra så stora ingripanden med händerna, det var mest i slutet när de tryckte på lite.

Kändes stabilt

De gångerna Marcus ändå var tvungen att ingripa gjorde han det dock bra.

– Det kändes stabilt från min sida, det är det jag kan tillföra till laget, att vara säker i målet och inte göra misstag. Jag har suttit på bänken hela säsongen förutom i Svenska Cupen, vi har en väldigt bra konkurrenssituation i laget på varje position.

I serien har det gått lite knackigt för Örebrolaget – de ligger för närvarande på en åttonde plats – men den trenden kan vara på väg att vända.

– Det går tungt för dem (Åtvidaberg) i Allsvenskan, de har inget bra självförtroende. Tvärtom för oss, känns som vi börjar komma i gång nu. Det ska bli väldigt kul att få möta Brage borta på söndag, vi vet att vi har ett bra lag när vi får det att fungera, avslutar Marcus.

– Det är det största jag har varit med om fotbollsmässigt, det var nog ingen som hade förväntat sig det här. Det var vi som var det bättre laget, om man hade tittat på matchen utan att veta något så kunde man ha trott att vi var det allsvenska laget, säger Marcus.

Och det var hemmalaget Forward som också tidigt i matchen tog ledningen, efter endast nio minuter spelade gjorde Erik Björndahl 1-0, innan Åtvidaberg kunde kvittera genom Ajsel Kujovic i den 27:e matchminuten.

Stängde till

Men Forward svarade nästan omgående genom att fyra minuter senare ta ledningen igen – den här gången genom Kristoffer Näfver, som blev den stora matchhjälten eftersom bortalaget aldrig lyckades utjämna.

– Vi stängde till riktigt bra, de kom inte fram. Det var i början vi inte riktigt hade koll på honom (Ajsel Kujovic), han fick till slut ett bra läge, kom runt och bara la in den. Men det var det enda de hade, säger Marcus.

– Jag kände mig väldigt trygg där bak, en fantastisk match att spela. Stundtals hade jag nästan ingenting att göra, backlinjen skötte det jättebra, jag behövde inte göra så stora ingripanden med händerna, det var mest i slutet när de tryckte på lite.

Kändes stabilt

De gångerna Marcus ändå var tvungen att ingripa gjorde han det dock bra.

– Det kändes stabilt från min sida, det är det jag kan tillföra till laget, att vara säker i målet och inte göra misstag. Jag har suttit på bänken hela säsongen förutom i Svenska Cupen, vi har en väldigt bra konkurrenssituation i laget på varje position.

I serien har det gått lite knackigt för Örebrolaget – de ligger för närvarande på en åttonde plats – men den trenden kan vara på väg att vända.

– Det går tungt för dem (Åtvidaberg) i Allsvenskan, de har inget bra självförtroende. Tvärtom för oss, känns som vi börjar komma i gång nu. Det ska bli väldigt kul att få möta Brage borta på söndag, vi vet att vi har ett bra lag när vi får det att fungera, avslutar Marcus.