2015-08-27 20:53

2015-08-27 20:53

Oavgjort derby på Forshälla

JÖSSEFORS: Fotboll

Hemmalaget Jössefors lyckades, trots stort spelövertag, inte knyta ihop säcken i onsdagens derby mot bottenlaget Älgå. Matchen slutade i stället oavgjort, 2-2, efter ett sent kvitteringsmål.

– Det känns jävligt tungt, speciellt med andra halvleken, säger Jössefors spelande tränare Tofiq Salehi besviket.

Jössefors är inne i en lite tyngre period nu. Förra veckan åkte de på en förlust borta mot nästjumbon Årjäng, vilket var allt annat än de hade hoppats på.

Inte heller jumbon Älgå har haft det lätt. Nu senast åkte de på förlust mot Velen, vilket gav dem ett ännu sämre läge i tabellen, då bottenkonkurrenten Årjäng tog tre poäng.

Men det var bortalaget som fick den bästa starten i onsdagens derby lagen emellan på Forshälla i Jössefors. Redan efter dryga fem minuters spel fick Älgå straff, vilket Bonny Karlsson utnyttjade och gav därmed bortalaget ledningen.

Hemmalaget kom dock tillbaka genom att 20 minuter senare själva göra 1-1 på straff, målskytt den gången var lagkaptenen Andreas Johansson. Och precis innan halvtid hann Jössefors också göra 2-1 genom Abid Salehi.

– Drömstart för en gångs skull, till skillnad mot sist. Vi börjar bra, finner varandra och får betalt för det. Men de jobbar sig in i matchen och tar över. Otur att den slinker in precis innan halvtid, det var psykologiskt tungt, berättar Älgås lagledare Stefan Ledin.

Tog över spelet

Andra halvleken var det Jössefors som tog över spelet helt och hållet och skapade många lägen, men trots det gjorde de inte mål i stället kunde Älgå, med ett snyggt mål av Tobias Carlström Georgsson, kvittera och få med sig poäng.

– Det var en fin träff, inga konstigheter. Men vi fortsätter bara ge allt, fast vi har en tunn trupp så viker vi inte ner oss. Jävligt skönt att få en poäng, det är vi värda, säger 2-2-målskytten Tobias.

– Varje poäng är som en vinst, säger Stefan Ledin.

Lite andra känslor var det dock hos hemmalaget, som hade hoppats på tre poäng.

– Tror de kommer upp två gånger i andra, vi skapar säkert femton chanser. Det är dåligt att inte sätta dit den när man har ett sånt tryck. Det kan bara bli bättre, avslutar spelande Jösseforstränaren Tofiq Salehi.

Jössefors är inne i en lite tyngre period nu. Förra veckan åkte de på en förlust borta mot nästjumbon Årjäng, vilket var allt annat än de hade hoppats på.

Inte heller jumbon Älgå har haft det lätt. Nu senast åkte de på förlust mot Velen, vilket gav dem ett ännu sämre läge i tabellen, då bottenkonkurrenten Årjäng tog tre poäng.

Men det var bortalaget som fick den bästa starten i onsdagens derby lagen emellan på Forshälla i Jössefors. Redan efter dryga fem minuters spel fick Älgå straff, vilket Bonny Karlsson utnyttjade och gav därmed bortalaget ledningen.

Hemmalaget kom dock tillbaka genom att 20 minuter senare själva göra 1-1 på straff, målskytt den gången var lagkaptenen Andreas Johansson. Och precis innan halvtid hann Jössefors också göra 2-1 genom Abid Salehi.

– Drömstart för en gångs skull, till skillnad mot sist. Vi börjar bra, finner varandra och får betalt för det. Men de jobbar sig in i matchen och tar över. Otur att den slinker in precis innan halvtid, det var psykologiskt tungt, berättar Älgås lagledare Stefan Ledin.

Tog över spelet

Andra halvleken var det Jössefors som tog över spelet helt och hållet och skapade många lägen, men trots det gjorde de inte mål i stället kunde Älgå, med ett snyggt mål av Tobias Carlström Georgsson, kvittera och få med sig poäng.

– Det var en fin träff, inga konstigheter. Men vi fortsätter bara ge allt, fast vi har en tunn trupp så viker vi inte ner oss. Jävligt skönt att få en poäng, det är vi värda, säger 2-2-målskytten Tobias.

– Varje poäng är som en vinst, säger Stefan Ledin.

Lite andra känslor var det dock hos hemmalaget, som hade hoppats på tre poäng.

– Tror de kommer upp två gånger i andra, vi skapar säkert femton chanser. Det är dåligt att inte sätta dit den när man har ett sånt tryck. Det kan bara bli bättre, avslutar spelande Jösseforstränaren Tofiq Salehi.