2015-08-16 20:05

2015-08-16 20:05

Mästare efter ny dubbelseger

KARLSKOGA: Racing

Johan Kristoffersson vann båda Carrera Cup-racen på Gelleråsen i lördags och säkrade i och med det sin tredje totalseger i mästerskapet.
– Jag rankar den här segern högt. Konkurrensen i årets mästerskap är hård, med god bredd på toppen, säger Johan.

Johan Kristoffersson vann Porsche Carrera Cup Scandinavia 2012 och 2013.

Det gjorde honom till storfavorit när han gjorde comeback i mästerskapet i våras, och 26-åringen från Arvika visade klassen direkt. Johan vann båda racen i premiären i Skövde och efter det har han samlat segrar på hög.

I ledning från start

– I tabellen kan det se lätt ut med tanke på att jag har tio raka triumfer, men i många av racen har jag verkligen fått kämpa för segrarna, i synnerhet som jag inte kvalat speciellt bra, säger Johan och nämner bland annat den publikfriande duellen med Jocke Mangs i premiären i Skövde samt regnsegrarna från ”hopplösa” startpositioner i Anderstorp.

I lördags, på Gelleråsen utanför Karlskoga, tog Johan ledningen från pole position i det första heatet och segern såg kassaskåpssäker ut ända till det sista varvet. Då bromsade Johan på sig i en kurva och Jocke Mangs kom ikapp och kunde attackera.

De två hade plåtkontakt, men Johan höll undan och körde över mållinjen som segrare. Dömd som tvåa i heatet blev Robin Hansson och trea slutade Oscar Palm sedan Jocke Mangs tilldelats ett tidstillägg på 30 sekunder för kontakten med Johan.

Släppte ledningen

I det andra heatet tog Johan starten från andra rutan, men redan under det första varvet fick han se sig passerad av Robin Hansson, som startade från pole position.

– Jag visste att Robin hade tjuvstartat och tog inga onödiga risker när han ville om, förklarar Johan, som tog över ledningen igen när Robin Hansson fick sin bestraffning.

Johan bevakade sedan ledningen ända in i mål – och säkrade i och med det totalsegern i mästerskapet, trots att det återstår tre race att köra!

– Mitt team, Kristoffersson Motorsport, ger mig mycket goda förutsättningar att lyckas. Min ingenjör Ronnie Bergström och jag har jobbat tillsammans sedan 2008 och han vet precis hur jag vill ha bilen inställd, förklarar Johan sina framgångar under året.

Tre race kvar att köra

Ett race på Solvalla och två på Ring Knutstorp återstår av årets Carrera Cup, och Johan hoppas kunna lägga ytterligare tre segrar till sin imponerande rad.

Övriga förare i fältet, däribland Jocke Mangs och Mikkel Overgaard Pedersen som var tvåa och trea i andra racet i lördags, lär dock göra sitt yttersta för att sätta käppar i hjulet för Johans planer på att köra hem idel segrar under säsongen.

Johan Kristoffersson vann Porsche Carrera Cup Scandinavia 2012 och 2013.

Det gjorde honom till storfavorit när han gjorde comeback i mästerskapet i våras, och 26-åringen från Arvika visade klassen direkt. Johan vann båda racen i premiären i Skövde och efter det har han samlat segrar på hög.

I ledning från start

– I tabellen kan det se lätt ut med tanke på att jag har tio raka triumfer, men i många av racen har jag verkligen fått kämpa för segrarna, i synnerhet som jag inte kvalat speciellt bra, säger Johan och nämner bland annat den publikfriande duellen med Jocke Mangs i premiären i Skövde samt regnsegrarna från ”hopplösa” startpositioner i Anderstorp.

I lördags, på Gelleråsen utanför Karlskoga, tog Johan ledningen från pole position i det första heatet och segern såg kassaskåpssäker ut ända till det sista varvet. Då bromsade Johan på sig i en kurva och Jocke Mangs kom ikapp och kunde attackera.

De två hade plåtkontakt, men Johan höll undan och körde över mållinjen som segrare. Dömd som tvåa i heatet blev Robin Hansson och trea slutade Oscar Palm sedan Jocke Mangs tilldelats ett tidstillägg på 30 sekunder för kontakten med Johan.

Släppte ledningen

I det andra heatet tog Johan starten från andra rutan, men redan under det första varvet fick han se sig passerad av Robin Hansson, som startade från pole position.

– Jag visste att Robin hade tjuvstartat och tog inga onödiga risker när han ville om, förklarar Johan, som tog över ledningen igen när Robin Hansson fick sin bestraffning.

Johan bevakade sedan ledningen ända in i mål – och säkrade i och med det totalsegern i mästerskapet, trots att det återstår tre race att köra!

– Mitt team, Kristoffersson Motorsport, ger mig mycket goda förutsättningar att lyckas. Min ingenjör Ronnie Bergström och jag har jobbat tillsammans sedan 2008 och han vet precis hur jag vill ha bilen inställd, förklarar Johan sina framgångar under året.

Tre race kvar att köra

Ett race på Solvalla och två på Ring Knutstorp återstår av årets Carrera Cup, och Johan hoppas kunna lägga ytterligare tre segrar till sin imponerande rad.

Övriga förare i fältet, däribland Jocke Mangs och Mikkel Overgaard Pedersen som var tvåa och trea i andra racet i lördags, lär dock göra sitt yttersta för att sätta käppar i hjulet för Johans planer på att köra hem idel segrar under säsongen.