2015-08-03 06:00

2015-08-03 06:00

Edaveteraner ställs mot TV-laget

ÅMOTFORS: Fotboll

Åmotfors IF fortsätter ikväll sitt 100-årsfirande när TV-laget, under ledning av Patrick Ekwall, gästar Forsvallen och där ställs mot ett kombinationslag bestående av spelare från Eda.
– Vi ville ha ett gammalt lag i den här matchen, och vi har fått ihop ett lag med spelare från alla fem lag i Eda kommun, konstaterar Jörgen Fors.

När TV-laget ikväll gästar Forsvallen för andra gången genom tiderna kommer det att finnas gott om kompetenta fotbollsspelare i de båda laguppställningarna.

– Det är roligt att vi får en chans att visa att det har funnits en och annan bra spelare här i Eda, säger Åmotfors IF:s Jörgen Fors, som tillsammans med Ronny Olsson tagit ut truppen till det Eda-lag som TV-laget ställs mot.

– Vi kände tidigt att vi ville ha ett veteranlag i den här matchen, och vi trodde kanske att vi skulle få tufft att få ihop ett eget lag, med bara Åmotforsspelar, och därför valde vi att ta ut spelare från hela Eda, förklarar Jörgen.

Från början var Eda-truppen 24 man stark, men riktigt så många kommer det inte att bli som kommer till spel i kvällens match.

– Lite frånfall har det blivit, men vi hoppas kunna presentera en trupp på 21 man i alla fall. Det kommer att vara ganska lagom att spela en kvart och sedan byta för flera av oss, säger Jörgen och skrattar.

I Eda-laget återfinns bland annat Per-Anders Blomqvist och Ove Johansson, som båda spelat för allsvenska klubbar, och Åmotforssonen Lars-Olof Andersson, som under flera säsonger under 00-talet var lagkapten för Carlstad United i division I.

– Vi har haft fem träningar. Vi har kört mycket spel, och det har varit väldigt roligt. Det är en fröjd att se hur mycket fotboll en del av de här spelarna har i sig, konstaterar Jörgen, som trots det räknar med att TV-laget kommer att gå segrande ut kvällens match.

– Det kommer att bli häcken full för oss att hänga med i svängarna skulle jag tro. De har ju flera spelare med som spelat i landslaget.

I TV-lagets trupp finns alltså förutom TV-kändisar som Patrick Ekwall och David Fjäll, även före detta toppspelare som Robert Prytz, Gary Sundgren, Abgar Barsom, Hans Eskilsson med flera.

Räkna med att det kommer att bjudas på en hel del fotbollsunderhållning på Forsvallen ikväll med andra ord.

När TV-laget ikväll gästar Forsvallen för andra gången genom tiderna kommer det att finnas gott om kompetenta fotbollsspelare i de båda laguppställningarna.

– Det är roligt att vi får en chans att visa att det har funnits en och annan bra spelare här i Eda, säger Åmotfors IF:s Jörgen Fors, som tillsammans med Ronny Olsson tagit ut truppen till det Eda-lag som TV-laget ställs mot.

– Vi kände tidigt att vi ville ha ett veteranlag i den här matchen, och vi trodde kanske att vi skulle få tufft att få ihop ett eget lag, med bara Åmotforsspelar, och därför valde vi att ta ut spelare från hela Eda, förklarar Jörgen.

Från början var Eda-truppen 24 man stark, men riktigt så många kommer det inte att bli som kommer till spel i kvällens match.

– Lite frånfall har det blivit, men vi hoppas kunna presentera en trupp på 21 man i alla fall. Det kommer att vara ganska lagom att spela en kvart och sedan byta för flera av oss, säger Jörgen och skrattar.

I Eda-laget återfinns bland annat Per-Anders Blomqvist och Ove Johansson, som båda spelat för allsvenska klubbar, och Åmotforssonen Lars-Olof Andersson, som under flera säsonger under 00-talet var lagkapten för Carlstad United i division I.

– Vi har haft fem träningar. Vi har kört mycket spel, och det har varit väldigt roligt. Det är en fröjd att se hur mycket fotboll en del av de här spelarna har i sig, konstaterar Jörgen, som trots det räknar med att TV-laget kommer att gå segrande ut kvällens match.

– Det kommer att bli häcken full för oss att hänga med i svängarna skulle jag tro. De har ju flera spelare med som spelat i landslaget.

I TV-lagets trupp finns alltså förutom TV-kändisar som Patrick Ekwall och David Fjäll, även före detta toppspelare som Robert Prytz, Gary Sundgren, Abgar Barsom, Hans Eskilsson med flera.

Räkna med att det kommer att bjudas på en hel del fotbollsunderhållning på Forsvallen ikväll med andra ord.