2015-07-27 06:00

2015-07-27 06:00

Thommy tog två medaljer på NM

VANDA: Cykling

Veterancyklisten Thommy Flognfeldt var under helgen i Finland för att representera Sverige i Nordiska Mästerskapet för veteraner. Där blev det medalj i både tempo- och linjeloppet.
– Allt som allt är jag jättenöjd med helgen, summerar Thommy.

Åmotforsbon Thommy Flognfeldt, som till vardags cyklar för klubben Skoghall CK Hammarö, hade en lyckad helg i den finska staden Vanda strax utanför Helsingfors, då han åkte därifrån med två medaljer.

I lördags kom den första av dem, när han tog silver i tempotävlingen.

– Gårdagen (läs lördag) hade jag lite förväntningar på mig själv. Jag har visat under säsongen att jag kan ta bra placeringar om jag har en bra dag, säger Thommy och fortsätter:

– Direkt efteråt blev jag skitförbannad. När jag hade tagit in 40 sekunder tappade jag fokus, jag började stå upp i backen, det tappade jag fart på. Då var det en norrman som blev före mig i mål med 16 sekunder.

I gårdagens linjelopp däremot hade inte Thommy lika stora förväntningar på sig, men då slog till med att brons och en andra medalj.

– Jag hade förhoppningar om att kunna gå för utbrytning, men fick aldrig någon möjlighet. Jag hamnade i klungan och hade fullt upp, men hade absolut inga som helst problem att hänga med.

Men när det väl drog ihop sig till spurt fick han ge sig.

– Tyvärr är jag ingen spurtare, det var en knepig spurt. Vägbyte med refug i, sen en rondell med ganska höga refuger på efter. Det regnade så det var rätt halkigt. Jag var fyra ut i refugen och trea ut från rondellen, fick ett släpp på bakhjulet och tappade lite, berättar Thommy.

Dock var han inte alltför nedstämd över en tredjeplats.

– Jag är nöjd med att varit trea på linjeloppet, jag är skitnöjd, det var inget jag hade förväntat mig. Hade inga större förhoppningar om medaljer, nu tog jag två så jag är jättenöjd med helgen.

Och han ser redan nu framåt mot kommande utmaningar.

– Ska börja med nytt träningsprogram inför VM nu när jag kommer hem, samtidigt som jag ska försöka försvara min titel på Sverigecupen i tempo. Det ska mycket till för att jag inte ska klara det nu, avslutar Thommy.

 

Åmotforsbon Thommy Flognfeldt, som till vardags cyklar för klubben Skoghall CK Hammarö, hade en lyckad helg i den finska staden Vanda strax utanför Helsingfors, då han åkte därifrån med två medaljer.

I lördags kom den första av dem, när han tog silver i tempotävlingen.

– Gårdagen (läs lördag) hade jag lite förväntningar på mig själv. Jag har visat under säsongen att jag kan ta bra placeringar om jag har en bra dag, säger Thommy och fortsätter:

– Direkt efteråt blev jag skitförbannad. När jag hade tagit in 40 sekunder tappade jag fokus, jag började stå upp i backen, det tappade jag fart på. Då var det en norrman som blev före mig i mål med 16 sekunder.

I gårdagens linjelopp däremot hade inte Thommy lika stora förväntningar på sig, men då slog till med att brons och en andra medalj.

– Jag hade förhoppningar om att kunna gå för utbrytning, men fick aldrig någon möjlighet. Jag hamnade i klungan och hade fullt upp, men hade absolut inga som helst problem att hänga med.

Men när det väl drog ihop sig till spurt fick han ge sig.

– Tyvärr är jag ingen spurtare, det var en knepig spurt. Vägbyte med refug i, sen en rondell med ganska höga refuger på efter. Det regnade så det var rätt halkigt. Jag var fyra ut i refugen och trea ut från rondellen, fick ett släpp på bakhjulet och tappade lite, berättar Thommy.

Dock var han inte alltför nedstämd över en tredjeplats.

– Jag är nöjd med att varit trea på linjeloppet, jag är skitnöjd, det var inget jag hade förväntat mig. Hade inga större förhoppningar om medaljer, nu tog jag två så jag är jättenöjd med helgen.

Och han ser redan nu framåt mot kommande utmaningar.

– Ska börja med nytt träningsprogram inför VM nu när jag kommer hem, samtidigt som jag ska försöka försvara min titel på Sverigecupen i tempo. Det ska mycket till för att jag inte ska klara det nu, avslutar Thommy.