2015-07-27 06:00

2015-07-27 06:00

Lag Set Sail IF med flera slog K-J

ARVIKA: Triathlon

Var nära. Länge såg det ut som att han skulle passera mållinjen som ensam majestät, men Simon Sveder från lag Set Sail IF med flera lyckades knappa in inför sista löpvarvet, och Karl-Johan Danielsson fick nöja sig med segern i den individuella klassen.

Allas ögon var på ”K-J” (Karl-Johan Danielsson) under lördagens triathlon vid hamnområdet i Arvika, när dubbla SM-guldmedaljören ställdes mot lag och övriga individuella triathleter i 1 500 meter simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning. Skulle han av egen maskin ta sig igenom samliga grenar och ändå vara snabbare än de lag som delade på sträckorna?

Knappade in

Det såg länge ut som han skulle visa sig överlägsen mot alla lag, bland annat under cyklingen då han varv efter varv knappade in mer och mer på de ledande lagen och halvvägs in i sträckan lyckades placera sig som ledare, före Rickard Karlsson för Team Arvika Triathlon. Avståndet till nästkommande individuella man, Dennis Andersson, var då drygt 6 minuter.

Vid växlingen hade han ryckt ifrån ytterligare och han hade en klar ledning mot bäst placerade lag, vilket nu var Set Sail IF med flera, efter att Thomas Jansson lyckats ta sig förbi Arvika Triathlons Rickard Karlsson. Nu var det dags för Simon Sveder att ta över stafettpinnen för Set sail med flera. Ett lopp som Simon gjorde bra. Inför andra varvet av fyra, hade han utökat avståndet till trean, Arvika triathlon med tio sekunder.

På allvar

Dramatiken startade på allvar inför det sista löpvarvet, då Simon Sveder plockat in en halv minut på ledande K-J, med återstående 20 sekunder. Halvvägs igenom sista varvet lyckades Sveder passera mästaren och gick i mål på lagtiden 1:55:20, 26 sekunder före ”K-J” och 2 minuter och 5 sekunder före stafettvåan, Arvika Triathlon.

I och med vinsten blev laget 5 000 kronor rikare, ett pris som tilldelades det lag som, om möjligt, slog ”K-J”.

Och Sveder var nöjd efter målgången.

– Det gick bra, tycker jag. Jag kom ikapp honom (K-J) och det var väl målet. Efter första varvet kunde jag trycka på mer och mer, och han blev lite tröttare och tröttare, och då samlade jag in rätt mycket tid på honom, säger han.

– Prispengarna är bara en bonus.

Ändå nöjd

Trots att han inte fick gå över mållinjen som ensam segrare, men dock individuell segrare, var Karl-Johan Danielsson nöjd med dagens tävling.

– Det var roligt. Jag är rätt trött i kroppen för jag har Iron man den 15 augusti så jag är mitt i den tuffaste träningen. Men jag trodde nog att det skulle vara tyngre att tävla i dag. Jag har tränat 30 timmar i veckan ett tag nu, så jag är förvånad över att jag ändå hade lite fart i kroppen mitt i mängdträningen. I dag blev jag verkligen pressad av Simon, säger ”K-J”.

Även på damsidan var det spännande. Tre individuella damer turades om att ta ledningen, men till slut lyckades Karoline Sjölander, I2 IF Karlstad, ta hem segern på tiden 02:29:01 efter en tuff avslutning mot tvåan Kathrin Mörtel, I2 IF Triathlon.

Oscar Walldén

Allas ögon var på ”K-J” (Karl-Johan Danielsson) under lördagens triathlon vid hamnområdet i Arvika, när dubbla SM-guldmedaljören ställdes mot lag och övriga individuella triathleter i 1 500 meter simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning. Skulle han av egen maskin ta sig igenom samliga grenar och ändå vara snabbare än de lag som delade på sträckorna?

Knappade in

Det såg länge ut som han skulle visa sig överlägsen mot alla lag, bland annat under cyklingen då han varv efter varv knappade in mer och mer på de ledande lagen och halvvägs in i sträckan lyckades placera sig som ledare, före Rickard Karlsson för Team Arvika Triathlon. Avståndet till nästkommande individuella man, Dennis Andersson, var då drygt 6 minuter.

Vid växlingen hade han ryckt ifrån ytterligare och han hade en klar ledning mot bäst placerade lag, vilket nu var Set Sail IF med flera, efter att Thomas Jansson lyckats ta sig förbi Arvika Triathlons Rickard Karlsson. Nu var det dags för Simon Sveder att ta över stafettpinnen för Set sail med flera. Ett lopp som Simon gjorde bra. Inför andra varvet av fyra, hade han utökat avståndet till trean, Arvika triathlon med tio sekunder.

På allvar

Dramatiken startade på allvar inför det sista löpvarvet, då Simon Sveder plockat in en halv minut på ledande K-J, med återstående 20 sekunder. Halvvägs igenom sista varvet lyckades Sveder passera mästaren och gick i mål på lagtiden 1:55:20, 26 sekunder före ”K-J” och 2 minuter och 5 sekunder före stafettvåan, Arvika Triathlon.

I och med vinsten blev laget 5 000 kronor rikare, ett pris som tilldelades det lag som, om möjligt, slog ”K-J”.

Och Sveder var nöjd efter målgången.

– Det gick bra, tycker jag. Jag kom ikapp honom (K-J) och det var väl målet. Efter första varvet kunde jag trycka på mer och mer, och han blev lite tröttare och tröttare, och då samlade jag in rätt mycket tid på honom, säger han.

– Prispengarna är bara en bonus.

Ändå nöjd

Trots att han inte fick gå över mållinjen som ensam segrare, men dock individuell segrare, var Karl-Johan Danielsson nöjd med dagens tävling.

– Det var roligt. Jag är rätt trött i kroppen för jag har Iron man den 15 augusti så jag är mitt i den tuffaste träningen. Men jag trodde nog att det skulle vara tyngre att tävla i dag. Jag har tränat 30 timmar i veckan ett tag nu, så jag är förvånad över att jag ändå hade lite fart i kroppen mitt i mängdträningen. I dag blev jag verkligen pressad av Simon, säger ”K-J”.

Även på damsidan var det spännande. Tre individuella damer turades om att ta ledningen, men till slut lyckades Karoline Sjölander, I2 IF Karlstad, ta hem segern på tiden 02:29:01 efter en tuff avslutning mot tvåan Kathrin Mörtel, I2 IF Triathlon.

Oscar Walldén