2015-07-27 06:00

2015-07-27 06:00

Christian tvåa i korta klassen

ARVIKA: Triathlon

Stefan Jansson från Strängnäs tog hem segern i den korta klassen i årets Arvika triathlon på en tid strax under en timme. Arvikas Christian Nilsson, Set sail IF, gick i mål strax efter. Charlotta Carlsson blev första dam i mål.

69 tävlande kom för att göra upp i den femte upplagan av Arvika triathlon på lördagen. Vid hamnområdet i centrala Arvika samlades många nyfikna åskådare för att se de tävlande i de olika klasserna simma, cykla och springa, antingen i lag eller solo.

Dagens första klass var den korta klassen; 400 meter simning, 20 kilometer cykling och 5 kilometer löpning.

Dagens segrare, Stefan Jonsson från Strängnäs hade greppet om segern i stort sett loppet igenom. Dock var det David Wilhelmsson, AVIK, som ledde efter första etappen, simningen. Den blivande tvåan, Christian Nilsson, hade inte sin bästa gren i simningen, och placerade sig på en sjätte plats för att sedan ta igen det.

Stefan Jonsson lyckades ta kommandot under cyklingen och vid växlingen hade han ett försprång på minuten till tvåan. Arvikas Christian Nilsson ryckte upp sig ordentligt och visade att löpning är en gren för honom, även om han inte lyckades rå på Jonsson.

Jonsson gick i mål på 59 minuter exakt, följd av Christian Nilsson på 01:01:20. Trea blev Peter Åman, Edane City Runners, på 01:03:40.

På damsidan var Charlotta Carlsson, Ik Nocout, överlägsen under stora delar av loppet. Hon gick i mål som första dam på tiden 01:07:52, följd av Carina Forsberg, I2 IF Karlstad och Anna-Karin Nyman.

Lisa Harkman

69 tävlande kom för att göra upp i den femte upplagan av Arvika triathlon på lördagen. Vid hamnområdet i centrala Arvika samlades många nyfikna åskådare för att se de tävlande i de olika klasserna simma, cykla och springa, antingen i lag eller solo.

Dagens första klass var den korta klassen; 400 meter simning, 20 kilometer cykling och 5 kilometer löpning.

Dagens segrare, Stefan Jonsson från Strängnäs hade greppet om segern i stort sett loppet igenom. Dock var det David Wilhelmsson, AVIK, som ledde efter första etappen, simningen. Den blivande tvåan, Christian Nilsson, hade inte sin bästa gren i simningen, och placerade sig på en sjätte plats för att sedan ta igen det.

Stefan Jonsson lyckades ta kommandot under cyklingen och vid växlingen hade han ett försprång på minuten till tvåan. Arvikas Christian Nilsson ryckte upp sig ordentligt och visade att löpning är en gren för honom, även om han inte lyckades rå på Jonsson.

Jonsson gick i mål på 59 minuter exakt, följd av Christian Nilsson på 01:01:20. Trea blev Peter Åman, Edane City Runners, på 01:03:40.

På damsidan var Charlotta Carlsson, Ik Nocout, överlägsen under stora delar av loppet. Hon gick i mål som första dam på tiden 01:07:52, följd av Carina Forsberg, I2 IF Karlstad och Anna-Karin Nyman.

Lisa Harkman