2015-07-20 06:00

2015-07-20 06:00

Laddar upp i Arvika inför VM

ARVIKA: Kanot

På hemmaplan. Nästa vecka är det dags för U23- och junior-VM i Kanot att gå av stapeln i Portugisiska Montemor-o-Velho, där Arvika Kanotklubb är väl representerat i form av Hanna Johansson och Hanna Falk. De har nu varit hemma i Arvika några dagar som en del av uppladdningen.
– Den bästa träningsplatsen är hemma, säger Hanna Johansson.

Till torsdagen drar alltså U23- samt junior-VM i gång i den portugisiska staden Montemor-o-Velho. Tre tjejer totalt blev uttagna till båda juniortruppen och U23-truppen.

De tre tjejerna är Hanna Johansson och Hanna Falk från Arvika, samt Alva Johansen från Nyköping. De laddar alltså alla tre upp inför VM genom att göra en kort visit till Arvika några dagar.

– Jag tycker det är skönt att vara hemma och ladda batterierna. Det är mer fokus på återhämtning, men jag jobbar samtidigt och det tar mer på vardagsenergin, säger Hanna Johansson.

Och Hanna Falk håller med.

– Jag tycker också det är skönt att vara hemma, jag tog med mig Alva (Johansen) nu, som jag ska paddla med (i K2), för att visa upp Arvika. Man får visa upp lite andra miljöer och slappnar av mer. Man kan ta såna turer man aldrig gör annars, menar Falk.

Ensam representant

Men Hanna Johansson lyckades alltså bli den enda tjejen som får chansen att representera Sverige i U23-VM.

– Jag hoppade ju upp från att vara junior i år. Känner att jag har snäppat upp min kapacitet, men har ingen aning om hur det kommer gå. Förra året valde de att skicka många och ha en bredd, i år är det mer spets, berättar Hanna, som alltså i och med detta får köra både K1 200 och 500 meter.

– Det är alla distanser man kan köra i U23. 200 meter känner jag att jag kan prestera bäst på, men tror det kan gå riktigt bra på 500 också.

För Hanna Falk blir det också två distanser som körs, men den ena blir alltså tillsammans med Alva från Nyköping.

– Jag kommer köra K2 med Alva på 500 meter. Individuellt så kör Alva 200 meter och jag kör 500 meter. För mig spelar det inte så stor roll vad jag kör, är ganska bra på alla sträckor, vet att jag kan köra bra på 500, säger Hanna.

Andra gången

Och det är för både Johansson och Falk alltså andra gången de är med i mästerskapet.

– Jag tycker det är roligare det här året. Det är lite strängare regler när det gäller uttagningen, det är väldigt skönt, man har liksom inget att spara på, säger Hanna Falk.

– Förra året insåg man hur stort det var när man var där och fick se alla flaggor. Det är ett mål man har haft under året, man njuter av det samtidigt som man vill prestera, menar Hanna Johansson.

Och efter en skön uppladdning hemma i Arvika är det alltså dags för avresa neråt.

– Vi kommer ner på tisdag redan. Det är bra att vi får bli vana miljön och skönt att testa på banorna. Man får se hur formen är när man väl är där, man har gjort det bästa för att försöka pricka den. Det är inte bara träning, det gäller att få sömn och äta ordentligt, säger Hanna Johansson.

– Man har inte riktigt fått det nervösa, men när man kommer dit blir det mer. Nu den sista veckan är det det man kan påverka man gör, det handlar om detaljer och försöka hitta känslan, avslutar Hanna Falk.

Till torsdagen drar alltså U23- samt junior-VM i gång i den portugisiska staden Montemor-o-Velho. Tre tjejer totalt blev uttagna till båda juniortruppen och U23-truppen.

De tre tjejerna är Hanna Johansson och Hanna Falk från Arvika, samt Alva Johansen från Nyköping. De laddar alltså alla tre upp inför VM genom att göra en kort visit till Arvika några dagar.

– Jag tycker det är skönt att vara hemma och ladda batterierna. Det är mer fokus på återhämtning, men jag jobbar samtidigt och det tar mer på vardagsenergin, säger Hanna Johansson.

Och Hanna Falk håller med.

– Jag tycker också det är skönt att vara hemma, jag tog med mig Alva (Johansen) nu, som jag ska paddla med (i K2), för att visa upp Arvika. Man får visa upp lite andra miljöer och slappnar av mer. Man kan ta såna turer man aldrig gör annars, menar Falk.

Ensam representant

Men Hanna Johansson lyckades alltså bli den enda tjejen som får chansen att representera Sverige i U23-VM.

– Jag hoppade ju upp från att vara junior i år. Känner att jag har snäppat upp min kapacitet, men har ingen aning om hur det kommer gå. Förra året valde de att skicka många och ha en bredd, i år är det mer spets, berättar Hanna, som alltså i och med detta får köra både K1 200 och 500 meter.

– Det är alla distanser man kan köra i U23. 200 meter känner jag att jag kan prestera bäst på, men tror det kan gå riktigt bra på 500 också.

För Hanna Falk blir det också två distanser som körs, men den ena blir alltså tillsammans med Alva från Nyköping.

– Jag kommer köra K2 med Alva på 500 meter. Individuellt så kör Alva 200 meter och jag kör 500 meter. För mig spelar det inte så stor roll vad jag kör, är ganska bra på alla sträckor, vet att jag kan köra bra på 500, säger Hanna.

Andra gången

Och det är för både Johansson och Falk alltså andra gången de är med i mästerskapet.

– Jag tycker det är roligare det här året. Det är lite strängare regler när det gäller uttagningen, det är väldigt skönt, man har liksom inget att spara på, säger Hanna Falk.

– Förra året insåg man hur stort det var när man var där och fick se alla flaggor. Det är ett mål man har haft under året, man njuter av det samtidigt som man vill prestera, menar Hanna Johansson.

Och efter en skön uppladdning hemma i Arvika är det alltså dags för avresa neråt.

– Vi kommer ner på tisdag redan. Det är bra att vi får bli vana miljön och skönt att testa på banorna. Man får se hur formen är när man väl är där, man har gjort det bästa för att försöka pricka den. Det är inte bara träning, det gäller att få sömn och äta ordentligt, säger Hanna Johansson.

– Man har inte riktigt fått det nervösa, men när man kommer dit blir det mer. Nu den sista veckan är det det man kan påverka man gör, det handlar om detaljer och försöka hitta känslan, avslutar Hanna Falk.