2015-07-08 06:00

2015-07-08 06:00

Rustade upp tennisbana

GLAVA GLASBRUK: Tennis

Under våren har ett gäng tennisveteraner jobbat hårt för att försöka väcka den gamla tennisbanan i Glava glasbruk till liv igen, med förhoppningen att fler ska börja utnyttja banan.
– Jag tror det är en tillgång för Glava glasbruk, säger Kjell Månsson, en av dem som jobbade med projektet.

Glava glasbruk är förmodligen mest känt för det gamla glasbruket som en gång i tiden var i full gång. Men vid sjön Stora Gla finns även en tennisbana.

– Min far byggde den för över 30 år sen, det var han som höll i gång och spelade på den. Men han gick bort för ett år sen, han spelade inget på slutet och den har sakta blivit sämre och sämre, berättar Anders Gustafsson, som tillsammans med sin bror Hans Gustafsson i dag äger banan.

Detta vill de alltså snarast ha en ändring på.

– Nu vill vi få i gång den igen och vill att det ska vara en bana för alla. Vi tyckte att det var läge i år. Den gick ju att använda, men det var ingen som spelade efter vår far, den måste skötas hela tiden och det är svårt för oss eftersom vi bor i Stockholm, säger Anders.

Därför frågade de alltså tennisveteranen Kjell Månsson om han kunde tänka sig att hjälpa dem att få i gång banan igen, därmed startades projektet.

– Den var ganska igenvuxen. Vi fick ta bort mossa, sen tog vi bort linjerna. Vi har lagt på 3 000 kilo ny tennismassa, vi fick då vattna och vältra banan, det är det som är A och O när man har lagt på, säger Kjell Månsson, som tillsammans med flera andra veteraner inom tennisen har jobbat med detta projekt nu under våren.

Och man är från flera håll nöjda med resultatet.

Regn hjälpte

– Jag har varit där åtta gånger, men vid fem eller sex tillfällen har vi varit minst fyra till fem personer i alla fall. Det blev väldigt bra, vi hade hjälp av att det regnade en del. Vi är nöjda, både vi som jobbade med det och de som bor där, säger Kjell.

– Det är för att ha något att göra där uppe, försöka skapa en förening som sköter om den. Det är bara att åka upp att spela, säger Anders avslutningsvis.

Samtliga personer som jobbade med projektet var Alf Engström, Sture Wästman, Margareta Månsson, Folke Johansson, Kjell Månsson, Roland Nilsson, Jan Lindblad och Kurt Johansson.

Glava glasbruk är förmodligen mest känt för det gamla glasbruket som en gång i tiden var i full gång. Men vid sjön Stora Gla finns även en tennisbana.

– Min far byggde den för över 30 år sen, det var han som höll i gång och spelade på den. Men han gick bort för ett år sen, han spelade inget på slutet och den har sakta blivit sämre och sämre, berättar Anders Gustafsson, som tillsammans med sin bror Hans Gustafsson i dag äger banan.

Detta vill de alltså snarast ha en ändring på.

– Nu vill vi få i gång den igen och vill att det ska vara en bana för alla. Vi tyckte att det var läge i år. Den gick ju att använda, men det var ingen som spelade efter vår far, den måste skötas hela tiden och det är svårt för oss eftersom vi bor i Stockholm, säger Anders.

Därför frågade de alltså tennisveteranen Kjell Månsson om han kunde tänka sig att hjälpa dem att få i gång banan igen, därmed startades projektet.

– Den var ganska igenvuxen. Vi fick ta bort mossa, sen tog vi bort linjerna. Vi har lagt på 3 000 kilo ny tennismassa, vi fick då vattna och vältra banan, det är det som är A och O när man har lagt på, säger Kjell Månsson, som tillsammans med flera andra veteraner inom tennisen har jobbat med detta projekt nu under våren.

Och man är från flera håll nöjda med resultatet.

Regn hjälpte

– Jag har varit där åtta gånger, men vid fem eller sex tillfällen har vi varit minst fyra till fem personer i alla fall. Det blev väldigt bra, vi hade hjälp av att det regnade en del. Vi är nöjda, både vi som jobbade med det och de som bor där, säger Kjell.

– Det är för att ha något att göra där uppe, försöka skapa en förening som sköter om den. Det är bara att åka upp att spela, säger Anders avslutningsvis.

Samtliga personer som jobbade med projektet var Alf Engström, Sture Wästman, Margareta Månsson, Folke Johansson, Kjell Månsson, Roland Nilsson, Jan Lindblad och Kurt Johansson.