2015-07-08 06:00

2015-07-08 06:00

Rally Edane firar fem år

EDANE: Rally

Till lördagen är det dags för den femte upplagan av Rally Edane, som i år för första gången har Skutboudden som startplats då det i år är för många förare med för att kunna starta vid Edaneskolan som vanligt.

Och till årets tävling kommer alltså totalt 132 förare till start.

– Det ser väldigt bra ut. Ifjol hade vi 126 startande och vi hade hoppats på någonstans mellan 100 och 150 stycken. Det är ett lyxproblem när man måste flytta för att få plats med alla bilar, säger tävlingsledaren Micke Lindh och fortsätter:

– Det är ett väldigt bra startfält, flera av eliten är med. Jimmy Olsson (Storfors) som totalvann förra året i tvåhjulsdrivet som A-förare är med, han kommer köra fort, och Mats Jonsson (Forshaga) har meriter så det räcker.

Men det finns också några bra hemmaåkare med.

– Det är lite hemmaåkare. Christian Pihlgren (Team Westom), Knut-Olov Edenholm (Team Treske) och Magnus Engelbrektsson (Team Treske) är bra. Emil Andersson (Team Westom) radar upp topplaceringar i Sverigeserien i original, det är den hårdaste rallyklassen, alla bilar är lika, berättar Micke Lindh.

– Det kommer nog att vara en kul dag. Hoppas att vi har lite tur med vädret. Förra året regnade det, det är inte kul för alla funktionärer som står ute i skogen och tar tid, säger Micke avslutningsvis.

Och till årets tävling kommer alltså totalt 132 förare till start.

– Det ser väldigt bra ut. Ifjol hade vi 126 startande och vi hade hoppats på någonstans mellan 100 och 150 stycken. Det är ett lyxproblem när man måste flytta för att få plats med alla bilar, säger tävlingsledaren Micke Lindh och fortsätter:

– Det är ett väldigt bra startfält, flera av eliten är med. Jimmy Olsson (Storfors) som totalvann förra året i tvåhjulsdrivet som A-förare är med, han kommer köra fort, och Mats Jonsson (Forshaga) har meriter så det räcker.

Men det finns också några bra hemmaåkare med.

– Det är lite hemmaåkare. Christian Pihlgren (Team Westom), Knut-Olov Edenholm (Team Treske) och Magnus Engelbrektsson (Team Treske) är bra. Emil Andersson (Team Westom) radar upp topplaceringar i Sverigeserien i original, det är den hårdaste rallyklassen, alla bilar är lika, berättar Micke Lindh.

– Det kommer nog att vara en kul dag. Hoppas att vi har lite tur med vädret. Förra året regnade det, det är inte kul för alla funktionärer som står ute i skogen och tar tid, säger Micke avslutningsvis.