2015-07-08 06:00

2015-07-08 06:00

Mäktig skyttehelg i väst

HÖGVALTA: Gevärsskytte

Den här veckan bjuder på ett digert utbud för de västvärmländska gevärsskyttarna, med en trippel i tävlingar på Paradiset, från torsdag till lördag, och så tävlingar i Charlottenberg, för att avrunda det hela på söndag.

Korthållstävlingen Paradisträffen inleder det hela på torsdag och där pekar oddsen på att vi kan se fram emot en spännande duell med starka västvärmländska förtecken, i mötet mellan Anders Johanson och Elin Brask.

– Det är ettan och tvåan på SM, så det är inte bara hög kvalité i Värmland utan för hela Sverige. De två är ju rätt så bra, men det finns folk för att utmana dem också, säger Lars Magnusson i arrangörsstaben.

80 skyttar är anmälda till Paradisträffen och det är ungefär det antalet man har till start även till fredagens Normahylsa och lördagens Arvikakedja, på 300 meter.

I liggtävlingen Normahylsan kommer Edsbjörkes Fredrik Thyberg tillbaka för att försvara sin titel från ifjol, men kommer att utmanas av ett helt koppel starka skyttar.

Under lördagen växlar man över till ställningsskyttet i Arvikakedjan och där är det Therese Danielsson, från Ununge, som är titelförsvarare, men även där finns det gott om utmanare, bland annat i form av 2013 års segrare, Elin Åhlin, och Linda Strand.

– Hon har dominerat i Värmland i år, men har aldrig vunnit i Arvika. Ska hon vinna här någon gång så har hon en bra chans i år.

Svensk-Norska i Bogen, som normalt arrangeras på söndagen efter Arvikakedjan, är inställd och istället bjuds det på skytte vid Kulleberget, där Eda Skyttegille arrangerar Gränsfejden över 300 meter.

Korthållstävlingen Paradisträffen inleder det hela på torsdag och där pekar oddsen på att vi kan se fram emot en spännande duell med starka västvärmländska förtecken, i mötet mellan Anders Johanson och Elin Brask.

– Det är ettan och tvåan på SM, så det är inte bara hög kvalité i Värmland utan för hela Sverige. De två är ju rätt så bra, men det finns folk för att utmana dem också, säger Lars Magnusson i arrangörsstaben.

80 skyttar är anmälda till Paradisträffen och det är ungefär det antalet man har till start även till fredagens Normahylsa och lördagens Arvikakedja, på 300 meter.

I liggtävlingen Normahylsan kommer Edsbjörkes Fredrik Thyberg tillbaka för att försvara sin titel från ifjol, men kommer att utmanas av ett helt koppel starka skyttar.

Under lördagen växlar man över till ställningsskyttet i Arvikakedjan och där är det Therese Danielsson, från Ununge, som är titelförsvarare, men även där finns det gott om utmanare, bland annat i form av 2013 års segrare, Elin Åhlin, och Linda Strand.

– Hon har dominerat i Värmland i år, men har aldrig vunnit i Arvika. Ska hon vinna här någon gång så har hon en bra chans i år.

Svensk-Norska i Bogen, som normalt arrangeras på söndagen efter Arvikakedjan, är inställd och istället bjuds det på skytte vid Kulleberget, där Eda Skyttegille arrangerar Gränsfejden över 300 meter.