2015-07-01 06:00

2015-07-01 13:02

Markus sexa i Polish Open

WROCLAW: Bowling

BK Jösses Markus Jansson slutade på sjätte plats i Polish Open, som var nionde deltävlingen i årets Europatour.
– Det gick sådär. Jag hade lite oflyt i de sista matcherna, säger Markus.

När Europatouren i bowling förra veckan gjorde ett stopp i polska Wroclaw fanns det tre Jössespelare i startfältet.

Bäst av dem lyckades Markus Jansson, som gjorde en start i kvalet och då fick ihop 1400 poäng på sina sex serier. Det räckte till en tredjeplats i kvalet, bakom engelsmannen Richard Teece, som fick ihop 1469, och svensken Anton Persson, som fick ihop 1442.

Markus fick därmed kliva in i det fjärde finalsteget, och då var det matchspel som gällde mellan tio spelare.

– Där fick jag en bra start, men sedan hade jag lite oflyt i några matcher, säger Markus, som fick nöja sig med en sjätte plats i tävlingen.

Dansk seger

Segrade gjorde dansken Carsten Hansen. Tvåa slutade svensken Daniel Fransson. På 19:e plats slutade Kristian Persson – Jösses nyförvärv inför den kommande säsongen – och på 21:a plats slutade Robert Lindberg.

Nästa tävling på Europatouren spelas i slutet av den här veckan, i Bowling Charmatin i Madrid. Den tävlingen blir Markus Janssons genrep inför måndagens tourfinal, EBT Masters, som spelas i samma hall.

– Jag hoppas på att nå en likvärdig placering där som jag gjorde i Polen, säger Markus, som i tourfinalen kommer att ställas mot elva av de tolv bästa spelarna på 2014 års Europatour – där han själv slutade på 14:e plats.

Markus fick till slut en reservplats i tourfinalen, och har alltså allt att vinna. Favoritskapet lägger han i stället över på en annan svensk.

– Jesper Svensson kan bli rätt bra där, i och med att det troligen blir på en ganska kort profil. Det brukar vara en lättare profil i den tävlingen också för att den ska bli mer publikvänlig, och Jesper brukar vara väldigt bra på sådana profiler.

När Europatouren i bowling förra veckan gjorde ett stopp i polska Wroclaw fanns det tre Jössespelare i startfältet.

Bäst av dem lyckades Markus Jansson, som gjorde en start i kvalet och då fick ihop 1400 poäng på sina sex serier. Det räckte till en tredjeplats i kvalet, bakom engelsmannen Richard Teece, som fick ihop 1469, och svensken Anton Persson, som fick ihop 1442.

Markus fick därmed kliva in i det fjärde finalsteget, och då var det matchspel som gällde mellan tio spelare.

– Där fick jag en bra start, men sedan hade jag lite oflyt i några matcher, säger Markus, som fick nöja sig med en sjätte plats i tävlingen.

Dansk seger

Segrade gjorde dansken Carsten Hansen. Tvåa slutade svensken Daniel Fransson. På 19:e plats slutade Kristian Persson – Jösses nyförvärv inför den kommande säsongen – och på 21:a plats slutade Robert Lindberg.

Nästa tävling på Europatouren spelas i slutet av den här veckan, i Bowling Charmatin i Madrid. Den tävlingen blir Markus Janssons genrep inför måndagens tourfinal, EBT Masters, som spelas i samma hall.

– Jag hoppas på att nå en likvärdig placering där som jag gjorde i Polen, säger Markus, som i tourfinalen kommer att ställas mot elva av de tolv bästa spelarna på 2014 års Europatour – där han själv slutade på 14:e plats.

Markus fick till slut en reservplats i tourfinalen, och har alltså allt att vinna. Favoritskapet lägger han i stället över på en annan svensk.

– Jesper Svensson kan bli rätt bra där, i och med att det troligen blir på en ganska kort profil. Det brukar vara en lättare profil i den tävlingen också för att den ska bli mer publikvänlig, och Jesper brukar vara väldigt bra på sådana profiler.