2015-07-01 06:00

2015-07-01 06:00

Femdagarsgolfen 20 år

ARVIKA: Golf

Under den här veckan pågår den 20:e upplagan av Femdagarsgolfen, där Arvika, liksom alla andra åren, är en av de fem värmländska arrangörsorterna.
– Det har gått jättebra, vi har blivit varma i kläderna efter 20 år, säger klubbchefen Christina Naucler Karlsson.

I söndags startade den årliga Femdagarsgolfen på fyra olika banor runt om i Värmland, däribland Kingselviken i Arvika. 750 deltagare fördelade mellan tre singelklasser och en parklass spelar under veckan.

De 40 bästa i varje klass går sedan till finalen, som spelas i Karlstad under fredagen.

– Det är en av Värmlands största amatörtävlingar och Arvika har varit med varje år. Det kommer 150 spelare och nya klasser varje dag som tar med sig resultatet varje dag, berättar Arvika Golfklubbs klubbchef Christina Naucler Karlsson och fortsätter:

– Ett 30-tal funktionärer behöver vi för att ro iland det här. Den yngsta funktionären är tio år och den äldsta, Gösta Röhr, är 87. Det är en viktig arrangörsdel, det är mycket som ska klaffa.

Positivt inställd

Men Christina är också väldigt positivt inställd till tävlingen.

– Spelformen tycker jag är fantastisk, man får gå med olika folk varje dag. Det är också ett ypperligt tillfälle för oss att visa upp banan, det blir en hel del turister.

Och förutom att Arvika har varit med och arrangerat alla åren finns det även en Arvikaspelare som har varit med samtliga år, nämligen 78-årige Arnfinn Gulliksen, som spelar i B-klassen.

– Det har varit tungt i dag (läs måndag). Har inte spelat så mycket i år, det straffar sig. Men det är kul, säger Arnfinn och skrattar.

Hur är tävlingen i dag jämfört med i början?

– Ärligt talat, själva organisationen är nog lite bättre idag, men gubbarna och damerna är desamma. Man träffar mycket nytt folk och det är bara trevliga människor, trevliga kompisar man åker med, säger han.

På rätt väg

Och just i Arvika var en av Arnfinns spelarkompisar ingen mindre än norske Färjestadforwarden och dubbla SM-guldvinnaren Marius Holtet, som förra året drabbades av en allvarligare hjärnskakning, vilket har tvingat honom att hålla sig borta från hockeyn i över ett år.

– Det är på rätt väg, men man är ju inte helt återställd. Det är mest bara att ta sig igenom det här. Det är som det är, man har lärt sig leva med det, berättar Marius, som för övrigt hade en väldigt lyckad dag i Arvika:

– Det är första gången jag spelar här, har inte spelat så mycket efter smällen. Men ibland får man till det, ska åka och köpa trisslott nu, säger norrmannen, som alltså stannade på endast 65 slag under måndagens runda på Kingselviken.

Arnfinns andra spelarkompis, Birgitta Steffensson från Sollentuna, var också belåten efteråt:

– Vi har haft jättetrevligt, längtar redan tillbaka till Värmland, säger hon.

Och även Arnfinn är nöjd med dagen, trots att det som sagt för egen del gick tungt.

– Vi har haft tur med vädret, har inget att klaga på, bara spelet som inte fungerar. Men man får glädjas av de andra som går bra. Marius fick 65, det är jättebra. I morgon (läs tisdag) är det Hammarö och nya bollar.

Nöjda med vädret är det flera som är:

– Vi har inte fått en bra vår vädermässigt så har inte kunnat sköta banan ordentligt. Men nu är det torrt väder så det passar bra, säger Christina.

I söndags startade den årliga Femdagarsgolfen på fyra olika banor runt om i Värmland, däribland Kingselviken i Arvika. 750 deltagare fördelade mellan tre singelklasser och en parklass spelar under veckan.

De 40 bästa i varje klass går sedan till finalen, som spelas i Karlstad under fredagen.

– Det är en av Värmlands största amatörtävlingar och Arvika har varit med varje år. Det kommer 150 spelare och nya klasser varje dag som tar med sig resultatet varje dag, berättar Arvika Golfklubbs klubbchef Christina Naucler Karlsson och fortsätter:

– Ett 30-tal funktionärer behöver vi för att ro iland det här. Den yngsta funktionären är tio år och den äldsta, Gösta Röhr, är 87. Det är en viktig arrangörsdel, det är mycket som ska klaffa.

Positivt inställd

Men Christina är också väldigt positivt inställd till tävlingen.

– Spelformen tycker jag är fantastisk, man får gå med olika folk varje dag. Det är också ett ypperligt tillfälle för oss att visa upp banan, det blir en hel del turister.

Och förutom att Arvika har varit med och arrangerat alla åren finns det även en Arvikaspelare som har varit med samtliga år, nämligen 78-årige Arnfinn Gulliksen, som spelar i B-klassen.

– Det har varit tungt i dag (läs måndag). Har inte spelat så mycket i år, det straffar sig. Men det är kul, säger Arnfinn och skrattar.

Hur är tävlingen i dag jämfört med i början?

– Ärligt talat, själva organisationen är nog lite bättre idag, men gubbarna och damerna är desamma. Man träffar mycket nytt folk och det är bara trevliga människor, trevliga kompisar man åker med, säger han.

På rätt väg

Och just i Arvika var en av Arnfinns spelarkompisar ingen mindre än norske Färjestadforwarden och dubbla SM-guldvinnaren Marius Holtet, som förra året drabbades av en allvarligare hjärnskakning, vilket har tvingat honom att hålla sig borta från hockeyn i över ett år.

– Det är på rätt väg, men man är ju inte helt återställd. Det är mest bara att ta sig igenom det här. Det är som det är, man har lärt sig leva med det, berättar Marius, som för övrigt hade en väldigt lyckad dag i Arvika:

– Det är första gången jag spelar här, har inte spelat så mycket efter smällen. Men ibland får man till det, ska åka och köpa trisslott nu, säger norrmannen, som alltså stannade på endast 65 slag under måndagens runda på Kingselviken.

Arnfinns andra spelarkompis, Birgitta Steffensson från Sollentuna, var också belåten efteråt:

– Vi har haft jättetrevligt, längtar redan tillbaka till Värmland, säger hon.

Och även Arnfinn är nöjd med dagen, trots att det som sagt för egen del gick tungt.

– Vi har haft tur med vädret, har inget att klaga på, bara spelet som inte fungerar. Men man får glädjas av de andra som går bra. Marius fick 65, det är jättebra. I morgon (läs tisdag) är det Hammarö och nya bollar.

Nöjda med vädret är det flera som är:

– Vi har inte fått en bra vår vädermässigt så har inte kunnat sköta banan ordentligt. Men nu är det torrt väder så det passar bra, säger Christina.