2015-06-16 20:04

2015-06-16 20:04

Simon tappade ledningen

STRÄNGNÄS: Rallycross

Simon Olofsson vann den första deltävlingen i RallyX Supercar Lites.
När den andra deltävlingen kördes i Strängnäs i torsdags hade Edaföraren inte lyckan med sig och tvingades bryta redan i kvalet med motorproblem.

Det blev alltså en tung torsdagskväll för Simon Olofsson när den andra deltävlingen i RallyX kördes i Strängnäs, med tolv Supercar Lites-bilar till start.

SMK Eda-föraren noterades för femte tid i de båda inledande kvalomgångarna, men i den tredje kom han inte till start på grund av motorproblem – och någon start blev det inte heller för hans del i semifinalerna.

Till start i semifinal kom däremot Simons syster Sandra Hultgren, som noterades för åttonde, nionde och sjunde tid i de tre kvalomgångarna. I semifinal två blev Sandra fyra och hon slutade därmed åtta totalt i tävlingen, som vanns av Thomas Bryntesson från Töcksfors som tävlar för NMK Trøgstad.

I sammandraget tappade Simon ledningen till Tobias Brink, som var tvåa bakom Simon i premiären i Skövde och som slutade trea i Strängnäs bakom segrande Bryntesson och tvåan Oliver Eriksson.

Det blev alltså en tung torsdagskväll för Simon Olofsson när den andra deltävlingen i RallyX kördes i Strängnäs, med tolv Supercar Lites-bilar till start.

SMK Eda-föraren noterades för femte tid i de båda inledande kvalomgångarna, men i den tredje kom han inte till start på grund av motorproblem – och någon start blev det inte heller för hans del i semifinalerna.

Till start i semifinal kom däremot Simons syster Sandra Hultgren, som noterades för åttonde, nionde och sjunde tid i de tre kvalomgångarna. I semifinal två blev Sandra fyra och hon slutade därmed åtta totalt i tävlingen, som vanns av Thomas Bryntesson från Töcksfors som tävlar för NMK Trøgstad.

I sammandraget tappade Simon ledningen till Tobias Brink, som var tvåa bakom Simon i premiären i Skövde och som slutade trea i Strängnäs bakom segrande Bryntesson och tvåan Oliver Eriksson.