2015-06-15 06:00

2015-06-15 06:00

Roger höll nollan i comebacken

MANGSKOG: Fotboll

När Mangskog i fredags vann med 5-0 mot gästande Älgå, var det en comebackande Mangskogsprofil som fick äran att hålla nollan.

– Det är nog sju år sedan jag stod sist, åtta kanske till och med, men det gick hyfsat tycker jag. Bollarna gick ungefär dit jag ville i alla fall, säger Roger Nilsson med ett brett leende efter comebacken.

Roger var under många år en av de starkast drivande krafterna i Mangskog, både som spelare och som ledare i klubben. Men för några år sedan flyttade Roger österut, till Hallstahammar, och lämnade därmed klubben han brunnit för genom åren.

För gott trodde han själv.

– Jag trodde i alla fall aldrig att jag skulle spela en fotbollsmatch här uppe igen, säger Roger, som hunnit fylla 41 år.

– Men nu blev det så när Kristoffer Nyström var bortrest och Pär Thorstensson skadad. Jag gick på semester i måndags, så jag har tränat måndag och onsdag, berättar Roger.

– Jag var riktigt ringrostig i måndags kan jag säga, konstaterar han med ett skratt.

I fredags syntes inga större spår av den ringrosten vid de få tillfällena som Roger behövde kliva in i handlingen. Mangskog kontrollerade matchen och vann till slut med hela 5-0 (1-0), efter två mål var av Calle Forsberg och Henrik Magnusson och ett av Victor Åslund.

– Det är nog sju år sedan jag stod sist, åtta kanske till och med, men det gick hyfsat tycker jag. Bollarna gick ungefär dit jag ville i alla fall, säger Roger Nilsson med ett brett leende efter comebacken.

Roger var under många år en av de starkast drivande krafterna i Mangskog, både som spelare och som ledare i klubben. Men för några år sedan flyttade Roger österut, till Hallstahammar, och lämnade därmed klubben han brunnit för genom åren.

För gott trodde han själv.

– Jag trodde i alla fall aldrig att jag skulle spela en fotbollsmatch här uppe igen, säger Roger, som hunnit fylla 41 år.

– Men nu blev det så när Kristoffer Nyström var bortrest och Pär Thorstensson skadad. Jag gick på semester i måndags, så jag har tränat måndag och onsdag, berättar Roger.

– Jag var riktigt ringrostig i måndags kan jag säga, konstaterar han med ett skratt.

I fredags syntes inga större spår av den ringrosten vid de få tillfällena som Roger behövde kliva in i handlingen. Mangskog kontrollerade matchen och vann till slut med hela 5-0 (1-0), efter två mål var av Calle Forsberg och Henrik Magnusson och ett av Victor Åslund.