2015-06-05 06:00

2015-06-05 06:00

Hämnäs coachar Norges EM-lag

ÅLBORG: Bowling

I dag inleds bowling-EM i danska Ålborg, och under mästerskapet kan det bli gott om medaljer med västvärmländsk prägel. Markus Jansson spelar i det favorittippade svenska laget, och huvudcoach för en av de främsta utmanarna, det norska laget, är Ulf Hämnäs.

– Jag och Sverre Lund kom in som en nödlösning nu här under våren, förklarar Ulf Hämnäs, som alltså är förbundskapten för det norska herrlaget i bowling.

BK Jösse-fostrade Hämnäs bor sedan många år tillbaka i Norge, och att det norska förbundet vände sig till honom när den tidigare förbundskaptenen, engelsmannen Andy Penny, fick sparken i januari är inte så konstigt.

– Jag har varit där och jobbat förr, coachat landslaget alltså, säger Ulf.

– Och på såpass kort varsel som det blev nu är det svårt att hitta en permanent lösning. Därför tackade jag och Sverre Lund ja till att sköta landslaget över EM, sedan får vi se vad som sker framöver.

I rollen som huvudcoach för det norska laget så har Ulf siktet inställt på medaljer i Ålborg.

– Vi har några spelare som är väldigt meriterade, de har vunnit VM-guld och EM-guld tidigare, och vi har stora förhoppningar om att de ska kunna prestera bra även i det här mästerskapet, säger Ulf, som inte har tagit ut BK Jösses Fredrik Tjernes i truppen till det här mästerskapet.

– Det är flera saker som ligger i det beslutet. Jag och Sverre är en nödlösning, och vi ser oss lite som två revolvermän som ska rensa upp i en miljö som inte har varit bra de senaste åren, säger Ulf.

– Vi har vissa krav på oss att prova någonting nytt, och Fredrik har väl inte utvecklats som förbundet hade hoppats på de senaste åren, så han är en av spelarna som fick stanna hemma den här gången.

– Jag och Sverre Lund kom in som en nödlösning nu här under våren, förklarar Ulf Hämnäs, som alltså är förbundskapten för det norska herrlaget i bowling.

BK Jösse-fostrade Hämnäs bor sedan många år tillbaka i Norge, och att det norska förbundet vände sig till honom när den tidigare förbundskaptenen, engelsmannen Andy Penny, fick sparken i januari är inte så konstigt.

– Jag har varit där och jobbat förr, coachat landslaget alltså, säger Ulf.

– Och på såpass kort varsel som det blev nu är det svårt att hitta en permanent lösning. Därför tackade jag och Sverre Lund ja till att sköta landslaget över EM, sedan får vi se vad som sker framöver.

I rollen som huvudcoach för det norska laget så har Ulf siktet inställt på medaljer i Ålborg.

– Vi har några spelare som är väldigt meriterade, de har vunnit VM-guld och EM-guld tidigare, och vi har stora förhoppningar om att de ska kunna prestera bra även i det här mästerskapet, säger Ulf, som inte har tagit ut BK Jösses Fredrik Tjernes i truppen till det här mästerskapet.

– Det är flera saker som ligger i det beslutet. Jag och Sverre är en nödlösning, och vi ser oss lite som två revolvermän som ska rensa upp i en miljö som inte har varit bra de senaste åren, säger Ulf.

– Vi har vissa krav på oss att prova någonting nytt, och Fredrik har väl inte utvecklats som förbundet hade hoppats på de senaste åren, så han är en av spelarna som fick stanna hemma den här gången.