2015-05-25 06:00

2015-05-25 06:00

Hemmaförlust för oprövat damlag

ARVIKA: Fotboll

Det var ett ungt hemmalag som kom ut på Solviksvallen under lördagens match mot Villastaden i damernas division III.
Arvika förlorade matchen men lagets tränare, Håkan Wennberg, var stolt över tjejerna efter slutsignalen.

Många av tjejerna i Arvikalaget spelade sin första match i division III under lördagen när de mötte tabelltrean Villastaden hemma på Solviksvallen.

Det blev ett tufft motstånd för det än så länge orutinerade laget. Arvikas enda mål kom i 70:e minuten genom Marie Olsson, även om laget fick till ett flertal bra målchanser.

Nya spelare i backlinjen

Arvikas tränare, Håkan Wennberg, var dock väldigt nöjd med tjejernas insats efter matchen.

– Vi sa till oss själva att vi absolut inte skulle vika ner oss, och det gör inte det här laget.

Endast en ordinarie spelare i backlinjen fanns med på planen under lördagens match, Rebecka Lindqvist. Ett scenario som givetvis medför problematik, menar Håkan Wennberg.

– Vi har fått byta backlinje i varenda match, och då blir det ju inte så lätt när de inte är samspelta heller. Alla i backlinjen har ju spelat flickfotboll fram tills i dag i stort sett. Vi har inte samma lag i en match, men de nya som kommer in gör det jättebra första gången de spelar. Så i det stora hela så tycker inte jag att vi är sämre än dem.

Kämparglöden finns där, trots hårt motstånd.

– De har en jävla go inställning. De viker inte ner sig fast de ligger under med 3-0. I de andra matcherna har vi varit mer målmässigt duktiga, men här har vi ju 3-0 i halvtid men vi viker oss inte. Det är det som gör mig så imponerad.

Ett par spelare vill Håkan Wennberg lyfta fram lite extra efter denna senaste match.

– Hanna Ryman och Sara Ledin på mitten jobbar ju något kopiöst. Rebecka Lindqvist har varit bra i varenda match i högerbacken. Men det är så roligt att se sådana komma in på planen som aldrig har spelat, säger han.

Viktigt att våga

Såhär säger han om de förväntningar han ställer på de nya tjejerna i laget.

– Det enda krav jag har är att de ska komma in efter matchen och känna att de har gjort sitt bästa. Och att de inte ska bli bajsnödiga när de får bollen, utan de ska våga göra någonting med den. För det är ju faktiskt på lek, så att de inte ska vara så nervösa. Det tycker jag inte heller att de är.

Trots att laget har en del att jobba vidare med så är Håkan Wennberg nöjd.

– Det skulle ha varit skillnad om vi bara viker ner oss och hänger med huvudet, då blir vi bara sämre och sämre. Men så länge vi inte gör det utan vi fortsätter att fajtas då tror jag att det släpper. Så jag är nöjd med allt, förutom att vi inte tog poäng, säger han.

Många av tjejerna i Arvikalaget spelade sin första match i division III under lördagen när de mötte tabelltrean Villastaden hemma på Solviksvallen.

Det blev ett tufft motstånd för det än så länge orutinerade laget. Arvikas enda mål kom i 70:e minuten genom Marie Olsson, även om laget fick till ett flertal bra målchanser.

Nya spelare i backlinjen

Arvikas tränare, Håkan Wennberg, var dock väldigt nöjd med tjejernas insats efter matchen.

– Vi sa till oss själva att vi absolut inte skulle vika ner oss, och det gör inte det här laget.

Endast en ordinarie spelare i backlinjen fanns med på planen under lördagens match, Rebecka Lindqvist. Ett scenario som givetvis medför problematik, menar Håkan Wennberg.

– Vi har fått byta backlinje i varenda match, och då blir det ju inte så lätt när de inte är samspelta heller. Alla i backlinjen har ju spelat flickfotboll fram tills i dag i stort sett. Vi har inte samma lag i en match, men de nya som kommer in gör det jättebra första gången de spelar. Så i det stora hela så tycker inte jag att vi är sämre än dem.

Kämparglöden finns där, trots hårt motstånd.

– De har en jävla go inställning. De viker inte ner sig fast de ligger under med 3-0. I de andra matcherna har vi varit mer målmässigt duktiga, men här har vi ju 3-0 i halvtid men vi viker oss inte. Det är det som gör mig så imponerad.

Ett par spelare vill Håkan Wennberg lyfta fram lite extra efter denna senaste match.

– Hanna Ryman och Sara Ledin på mitten jobbar ju något kopiöst. Rebecka Lindqvist har varit bra i varenda match i högerbacken. Men det är så roligt att se sådana komma in på planen som aldrig har spelat, säger han.

Viktigt att våga

Såhär säger han om de förväntningar han ställer på de nya tjejerna i laget.

– Det enda krav jag har är att de ska komma in efter matchen och känna att de har gjort sitt bästa. Och att de inte ska bli bajsnödiga när de får bollen, utan de ska våga göra någonting med den. För det är ju faktiskt på lek, så att de inte ska vara så nervösa. Det tycker jag inte heller att de är.

Trots att laget har en del att jobba vidare med så är Håkan Wennberg nöjd.

– Det skulle ha varit skillnad om vi bara viker ner oss och hänger med huvudet, då blir vi bara sämre och sämre. Men så länge vi inte gör det utan vi fortsätter att fajtas då tror jag att det släpper. Så jag är nöjd med allt, förutom att vi inte tog poäng, säger han.