2015-05-25 06:00

2015-05-25 06:00

Eda vann sin tredje raka

EDA: Fotboll

Publiken bjöds på något utöver det vanliga när fotbollsdamerna i Eda i går var nära att tappa poäng mot Gideonsberg i slutskedet av matchen. Men precis i slutminuterna lyckades man ändå göra det avgörande 3-2-målet.
– Det blev lite för spännande, men det var jävligt gött att vinna, tycker Edaspelaren Elsa Badh.

Eda, som inför matchen hade tagit två raka vinster efter en mindre bra inledning på seriespelet, spelade alltså sin första match för säsongen på Älvvallen när de i går tog emot gästande Gideonsberg i vad som skulle visa sig bli enormt spännande in i det sista.

– Vi har inte mött det här laget förut, men vi visste att de var bra framåt och gör många bra mål, berättar Edas tränare Morten Lund.

Men det var hemmalaget som började matchen bäst. Man pressade högt på Gideonsbergs backar och skapade flera bra chanser, viket till slut betalade sig då Lina Ahlberg gjorde 1-0 på ett fint skott från utanför straffområdet.

Detta resultat skulle sedan stå sig halvleken ut, trots flera ytterligare bra målchanser åt båda hållen. Tränare Morten var i stort nöjd med den första halvleken.

– Första halvlek följer vi vår spelplan bra. Vi trycker hårt på deras backlinje och har många bra chanser. De är inte heller ofarliga, men vi är bättre på att sätta chanserna, konstaterar han.

Hemmalaget startade även andra halvlek på ett bra sätt, och kunde så småningom också göra 2-0 genom Linnea Bolstad. Det fanns även lägen för att ytterligare utöka ledningen, men ju längre halvleken, led desto mer tog gästerna över spelet.

Ville annat

Det såg dock länge ut som att Eda skulle kunna hålla undan och vinna matchen utan någon särskild dramatik, men Gideonsberg ville annat. De tryckte på mer och mer och fick till slut in reduceringen. Precis i slutet kom också kvitteringen för bortalaget, matchen såg därmed ut att sluta oavgjort.

Avgjorde

Men nästan precis efter 2-2-målet såg Linnea Solbrekke, framspelad av Julia Martinsson, till att Eda till slut ändå kunde gå segrande ur striden. En av de som fick slita hårt i Edaförsvaret på slutet var Elsa Badh.

– Publiken fick valuta för pengarna. Vi blir slitna och det öppnar upp bakåt. Efter deras första mål blir det lite panik, vi slår bara bort bollen hela tiden. Det var jävligt gött med målet på slutet, säger Elsa.

– Hela laget gjorde en väldigt bra insats. Vi ger oss inte, det visar sista målet. Nu känns det bra, vi har hittat hur vi ska spela.

”Spelat oss varma”

Tränare Morten instämmer i detta, även om han vill plussa lite extra på några spelare, Elsa själv är en av dem.

– Både Elsa och Tova Badh gör en väldigt bra match. Julia Martinsson gör det också riktigt bra på sin kant. Hela gänget gör ett fantastiskt bra jobb i dag, vi är väldigt nöjda med hela laget, säger Morten.

– Vi har spelat oss varma nu, har vi alla på plats är vi ett riktigt bra lag.

Eda, som inför matchen hade tagit två raka vinster efter en mindre bra inledning på seriespelet, spelade alltså sin första match för säsongen på Älvvallen när de i går tog emot gästande Gideonsberg i vad som skulle visa sig bli enormt spännande in i det sista.

– Vi har inte mött det här laget förut, men vi visste att de var bra framåt och gör många bra mål, berättar Edas tränare Morten Lund.

Men det var hemmalaget som började matchen bäst. Man pressade högt på Gideonsbergs backar och skapade flera bra chanser, viket till slut betalade sig då Lina Ahlberg gjorde 1-0 på ett fint skott från utanför straffområdet.

Detta resultat skulle sedan stå sig halvleken ut, trots flera ytterligare bra målchanser åt båda hållen. Tränare Morten var i stort nöjd med den första halvleken.

– Första halvlek följer vi vår spelplan bra. Vi trycker hårt på deras backlinje och har många bra chanser. De är inte heller ofarliga, men vi är bättre på att sätta chanserna, konstaterar han.

Hemmalaget startade även andra halvlek på ett bra sätt, och kunde så småningom också göra 2-0 genom Linnea Bolstad. Det fanns även lägen för att ytterligare utöka ledningen, men ju längre halvleken, led desto mer tog gästerna över spelet.

Ville annat

Det såg dock länge ut som att Eda skulle kunna hålla undan och vinna matchen utan någon särskild dramatik, men Gideonsberg ville annat. De tryckte på mer och mer och fick till slut in reduceringen. Precis i slutet kom också kvitteringen för bortalaget, matchen såg därmed ut att sluta oavgjort.

Avgjorde

Men nästan precis efter 2-2-målet såg Linnea Solbrekke, framspelad av Julia Martinsson, till att Eda till slut ändå kunde gå segrande ur striden. En av de som fick slita hårt i Edaförsvaret på slutet var Elsa Badh.

– Publiken fick valuta för pengarna. Vi blir slitna och det öppnar upp bakåt. Efter deras första mål blir det lite panik, vi slår bara bort bollen hela tiden. Det var jävligt gött med målet på slutet, säger Elsa.

– Hela laget gjorde en väldigt bra insats. Vi ger oss inte, det visar sista målet. Nu känns det bra, vi har hittat hur vi ska spela.

”Spelat oss varma”

Tränare Morten instämmer i detta, även om han vill plussa lite extra på några spelare, Elsa själv är en av dem.

– Både Elsa och Tova Badh gör en väldigt bra match. Julia Martinsson gör det också riktigt bra på sin kant. Hela gänget gör ett fantastiskt bra jobb i dag, vi är väldigt nöjda med hela laget, säger Morten.

– Vi har spelat oss varma nu, har vi alla på plats är vi ett riktigt bra lag.