2015-05-07 17:40

2015-05-07 17:40

Eda upp i ledningi ponnyallsvenskan

KARLSTAD: Ponnyhoppning

Karlstad ridklubb arrangerade den första av de tre omgångarna i ponnyallsvenskans division III, laghoppning.

Sju lag från Värmlands ridklubbar har anmält sig. Förutom Eda Ryttarförening kom Filipstad RK, Karlstad RK, Grums RK, Torsby RK, Bellevue/Fryksdalens RS och Färjestad RK till start.

Ny regel för i år är att varje lag får delta med 4-8 ryttare, de fyra ryttarna med de bästa resultaten i varje lag räknas, de övriga får en poäng till sitt lag. Alla rider först en grundomgång, de lag som har fyra felfria ekipage går vidare till omhoppning.

Alla sju Eda-ekipagen var felfria. De duktiga ryttarna var Ella Janson/Hollie Hunter, Ida Jansson/Golddigger, Matilda Östlund/Goldy, Clara Nilsson/Astrid's Lovely Lady, Frida Persson/Good Looking, Ebba Henriksson/Ravens Ice Storm och Lovisa/Söstholms russ.

Färjestad RK, som hade fyra felfria, och ERF skulle nu göra upp kampen om första och andra priset!

Spänningen var olidlig, men lagledare, Madelen Segolsson lotsade dem lugnt och säkert, med fokus på att rida på säkerhet. Och bra gick det! Det blev rosett och plakett till alla sju ryttarna plus ett lagpris.

De fick 20 poäng för sin seger i omgång ett + tre, eftersom de var sju som deltog, och alltså leder ERF ponnyallsvenskan med sina 23 poäng.

Även Individuellt gjorde flickorna bra ifrån sig! Ella Janson fick rosett för felfri ritt i förklassen till lagtävlingen och en tredje plats individuellt av C-ponnyerna i laget, Clara Nilsson blev tvåa individuellt i laget och tog en femte plats i Lätt C, i sista klassen för dagen blev Madelen Segolsson med sin Golddigger andraplacerad efter en jättefin ritt.

Hela dagen var otroligt spännande och rolig, laget ”peppade” varandra och glädjen för de andra klubbkamraternas framgångar var minst sagt stor!

Nästa omgång i ponnyallsvenskan rids i morgon, i Arvika.

Sju lag från Värmlands ridklubbar har anmält sig. Förutom Eda Ryttarförening kom Filipstad RK, Karlstad RK, Grums RK, Torsby RK, Bellevue/Fryksdalens RS och Färjestad RK till start.

Ny regel för i år är att varje lag får delta med 4-8 ryttare, de fyra ryttarna med de bästa resultaten i varje lag räknas, de övriga får en poäng till sitt lag. Alla rider först en grundomgång, de lag som har fyra felfria ekipage går vidare till omhoppning.

Alla sju Eda-ekipagen var felfria. De duktiga ryttarna var Ella Janson/Hollie Hunter, Ida Jansson/Golddigger, Matilda Östlund/Goldy, Clara Nilsson/Astrid's Lovely Lady, Frida Persson/Good Looking, Ebba Henriksson/Ravens Ice Storm och Lovisa/Söstholms russ.

Färjestad RK, som hade fyra felfria, och ERF skulle nu göra upp kampen om första och andra priset!

Spänningen var olidlig, men lagledare, Madelen Segolsson lotsade dem lugnt och säkert, med fokus på att rida på säkerhet. Och bra gick det! Det blev rosett och plakett till alla sju ryttarna plus ett lagpris.

De fick 20 poäng för sin seger i omgång ett + tre, eftersom de var sju som deltog, och alltså leder ERF ponnyallsvenskan med sina 23 poäng.

Även Individuellt gjorde flickorna bra ifrån sig! Ella Janson fick rosett för felfri ritt i förklassen till lagtävlingen och en tredje plats individuellt av C-ponnyerna i laget, Clara Nilsson blev tvåa individuellt i laget och tog en femte plats i Lätt C, i sista klassen för dagen blev Madelen Segolsson med sin Golddigger andraplacerad efter en jättefin ritt.

Hela dagen var otroligt spännande och rolig, laget ”peppade” varandra och glädjen för de andra klubbkamraternas framgångar var minst sagt stor!

Nästa omgång i ponnyallsvenskan rids i morgon, i Arvika.