2015-03-26 16:35

2015-03-26 16:35

Guldkantad avslutning

ÖREBRO

Arvikafriidrottarna Kaiza Karlén och Simon Jonängen avslutade inomhussäsongen på bästa sätt med sammanlagt tre guld och ett brons, i Marsspelen i Örebro.

Kaiza ställde upp i 60 meter och längd på lördagen med goda resultat. Kaiza sprang först försök på 60 meterpå 8.08 sekunder. I finalen gick det något fortare och trots att hon missade i starten kom hon i mål på 8.00, vilket räckte till en tredje plats.

I längd är Kaiza säkerheten själv och som vanligt hoppade hon bättre ju längre tävlingen led. Som längst hoppade hon 5.77 meter, vilket räckte till guld, med hela 48 centimeters marginal till tvåan.

Simon tangerade sitt personbästa på 7.60 i försöken på 60 meter, för att senare i finalen klämma till med ett prydligt nytt personbästa på 7.56, vilket också räckte till en klar seger.

På söndag var det längd för Simons del. Han började lite knackigt men det blev allt bättre efterhand. Med endast åtta stegs ansats och fokus på att hitta den rätta plankträffen så fick Simon till ett hopp på hela 5.74 som räckte till guld med 30 centimeters marginal till tvåan.

Kaiza ställde upp i 60 meter och längd på lördagen med goda resultat. Kaiza sprang först försök på 60 meterpå 8.08 sekunder. I finalen gick det något fortare och trots att hon missade i starten kom hon i mål på 8.00, vilket räckte till en tredje plats.

I längd är Kaiza säkerheten själv och som vanligt hoppade hon bättre ju längre tävlingen led. Som längst hoppade hon 5.77 meter, vilket räckte till guld, med hela 48 centimeters marginal till tvåan.

Simon tangerade sitt personbästa på 7.60 i försöken på 60 meter, för att senare i finalen klämma till med ett prydligt nytt personbästa på 7.56, vilket också räckte till en klar seger.

På söndag var det längd för Simons del. Han började lite knackigt men det blev allt bättre efterhand. Med endast åtta stegs ansats och fokus på att hitta den rätta plankträffen så fick Simon till ett hopp på hela 5.74 som räckte till guld med 30 centimeters marginal till tvåan.