2015-02-26 17:26

2015-02-26 17:26

Mariestad ut i play off

MARIESTAD: Ishockey

Efter en ganska så lyckad säsong för Arvikakillen Erik Olsson i sitt lag Mariestad var det förra veckan dags för play-off-spel till allsvenskan, där det för Eriks del dessvärre var Västervik som drog det längsta strået i båda matcherna.
– Det är klart att man vill ta steget upp, säger Erik.

Efter en säsong som har gått lite upp och ner kunde Mariestad BoIS HC ändå till slut få chansen till spel i allsvenskan nästa säsong. Men väl i play off stötte de på ett något övermäktigt motstånd i form av Västerviks IK. I spel om bäst av tre matcher blev det nämligen förlust med 0-2.

– De kan känna sig stolta med sin insats, de var det bättre laget, tycker Erik, som ändå menar att det var två jämna matcher som spelades.

– Det var två skitmål de fick i hemmamatchen, men de hade också lite mer tyngd i 60 minuter. I bortamatchen drog vi på oss för många utvisningar, vi hade bland annat två tiominuters-utvisningar, det är för mycket.

Det blev alltså hela tre powerplay-mål för Västervik i bortamatchen, som slutade 5-2 till hemmalaget, där Erik själv stod för ett av målen, medan Mariestads hemmamatch resulterade i en 0-2 förlust.

Men Arvikasonen känner sig ändå relativt nöjd:

– Det är klart vi vill gå så långt som möjligt, men att vi gick till play-off var mest en bonus sett till hur säsongen har sett ut. Det har varit lite upp och ner lagmässigt.

Mycket speltid

Men trots den lite knackiga säsongen för laget, har det gått bra för Eriks del, med mycket speltid och ett stort förtroende i såväl powerplay som boxplay.

– Den här säsongen har det gått mycket bättre för mig än förra, jag har fått mer förtroende i allt, det har varit väldigt kul och givande. Får hoppas att det går i lås inför nästa säsong så jag kan ta ett kliv upp, avslutar han.

Efter en säsong som har gått lite upp och ner kunde Mariestad BoIS HC ändå till slut få chansen till spel i allsvenskan nästa säsong. Men väl i play off stötte de på ett något övermäktigt motstånd i form av Västerviks IK. I spel om bäst av tre matcher blev det nämligen förlust med 0-2.

– De kan känna sig stolta med sin insats, de var det bättre laget, tycker Erik, som ändå menar att det var två jämna matcher som spelades.

– Det var två skitmål de fick i hemmamatchen, men de hade också lite mer tyngd i 60 minuter. I bortamatchen drog vi på oss för många utvisningar, vi hade bland annat två tiominuters-utvisningar, det är för mycket.

Det blev alltså hela tre powerplay-mål för Västervik i bortamatchen, som slutade 5-2 till hemmalaget, där Erik själv stod för ett av målen, medan Mariestads hemmamatch resulterade i en 0-2 förlust.

Men Arvikasonen känner sig ändå relativt nöjd:

– Det är klart vi vill gå så långt som möjligt, men att vi gick till play-off var mest en bonus sett till hur säsongen har sett ut. Det har varit lite upp och ner lagmässigt.

Mycket speltid

Men trots den lite knackiga säsongen för laget, har det gått bra för Eriks del, med mycket speltid och ett stort förtroende i såväl powerplay som boxplay.

– Den här säsongen har det gått mycket bättre för mig än förra, jag har fått mer förtroende i allt, det har varit väldigt kul och givande. Får hoppas att det går i lås inför nästa säsong så jag kan ta ett kliv upp, avslutar han.