2017-08-06 16:35

2017-08-06 18:50

Favoriter i repris på Hamnfesten

MUSIK: Så mycket bättre-artister på scenen

Till hamnfesten bokas det gärna artister som har medverkat i Så mycket bättre. Poängen är att ge publiken vad som är trendigt och favoriter i repris. På lördagskvällen spelade Magnus Carlson på stora scenen och Little Jinder stod i publiken. En halvtimme innan tolvslaget uppträdde även hon.

Norlie & KKV skrek ut att de tycker att det är: ’’Så jäkla fett att spela i Arvika!’’ Därför ropade de också att de alltid vill komma tillbaka. Ungdomar ställde sig tidigt vid scenstaketet och väntade. Bandet är fortfarande utan tvekan ett av de populäraste banden på hamnfesten och deras rivigt framförda hitkavalkad lockade i lördags till sig stor publik. Magnus Carlson har även han uppträtt tidigare, men med Weeping Willows. Nu uppträdde han med sitt solomaterial. Både nya låtar som Tänk om!, covers i ny tappning av till exempel Oscar Linnros Från och med Du och äldre låtar. Från 2002 framförde Magnus låten Elin som handlar om hans fru. Hata hat, och mer kärlek var budskapet. Det är väldigt svårt att ge kritik till klangfullt sväng och tydlig innerlighet.

Högt tempo

Partyprinsessan som inte är rädd för någonting – Little Jinder överraskade med en helgjuten verkligen kroppsligt melodramatisk spelning med högt tempo. Hon berättade att hon en gång i tiden tjuvåkte hit med tåg för att gå på Arvikafestivalen. Hon sa också att hon blev förvånad över sig själv eftersom hon fick feeling och ville prata mellan låtarna, vilket hon tydligen inte gör så mycket annars.

Trender är synd att missa. Norska electropopsångerskan Gabrielle med sin koleriska färgstarka show är medveten om att hon inte är så känd här i Arvika och Sverige. Men när hiten 5 fine frøkner som har hörts i teveserien Skam spelades mot slutet av konserten rusade än fler till stora scenen.

Rockigt

Johnossi fick avsluta lördagskvällen på stora scenen och det är ren rock rakt av med ett ID som gör att man dras med. Enkel uppsättning av två eller tre musiker på scenen, gitarr och slagverk. Och en inramning av en scenisk ljusslinga som åkte runt likt en bilbana runt bandet. Busigt, benhårt och efterlängtade eftersom de inte har varit i Arvika på tio år.

Norlie & KKV skrek ut att de tycker att det är: ’’Så jäkla fett att spela i Arvika!’’ Därför ropade de också att de alltid vill komma tillbaka. Ungdomar ställde sig tidigt vid scenstaketet och väntade. Bandet är fortfarande utan tvekan ett av de populäraste banden på hamnfesten och deras rivigt framförda hitkavalkad lockade i lördags till sig stor publik. Magnus Carlson har även han uppträtt tidigare, men med Weeping Willows. Nu uppträdde han med sitt solomaterial. Både nya låtar som Tänk om!, covers i ny tappning av till exempel Oscar Linnros Från och med Du och äldre låtar. Från 2002 framförde Magnus låten Elin som handlar om hans fru. Hata hat, och mer kärlek var budskapet. Det är väldigt svårt att ge kritik till klangfullt sväng och tydlig innerlighet.

Högt tempo

Partyprinsessan som inte är rädd för någonting – Little Jinder överraskade med en helgjuten verkligen kroppsligt melodramatisk spelning med högt tempo. Hon berättade att hon en gång i tiden tjuvåkte hit med tåg för att gå på Arvikafestivalen. Hon sa också att hon blev förvånad över sig själv eftersom hon fick feeling och ville prata mellan låtarna, vilket hon tydligen inte gör så mycket annars.

Trender är synd att missa. Norska electropopsångerskan Gabrielle med sin koleriska färgstarka show är medveten om att hon inte är så känd här i Arvika och Sverige. Men när hiten 5 fine frøkner som har hörts i teveserien Skam spelades mot slutet av konserten rusade än fler till stora scenen.

Rockigt

Johnossi fick avsluta lördagskvällen på stora scenen och det är ren rock rakt av med ett ID som gör att man dras med. Enkel uppsättning av två eller tre musiker på scenen, gitarr och slagverk. Och en inramning av en scenisk ljusslinga som åkte runt likt en bilbana runt bandet. Busigt, benhårt och efterlängtade eftersom de inte har varit i Arvika på tio år.

  • Karin Gustafsson