2017-08-06 16:35

2017-08-06 18:50

Dotter, rock och fint väder i fredags

MUSIK: Regnuppehåll i fredags

Till mångas glädje var det uppehåll under fredagskvällen. Marcus Erkenfjord från Arvika var först ut på den något mindre scenen Bangladesh. En stark soloinsats som visar att han är en säker vokalist och gitarrist som skriver eget material.

Ytterligare en musiker med prestige som kommer från Arvika var bokad för kvällen. Johanna Jansson med artistnamnet Dotter med band äntrade den stora scenen Varvet klädd i silverskor och svart lackjacka.

Jämfört med tidigare uppträdanden i Arvika har hon mer låtmaterial nu och man kunde lätt förstå att hon verkligen ville ge publiken underhållning med fart och attityd, men med ödmjukhet.

En av de nyaste låtarna heter Evolution – en ny hit bland flera. Hon hymlade inte med att hon var glad över att spela på hemmaplan.

Livfyllt skogsrå

Dotter utnyttjade hela scengolvet. Hon dansade runt likt ett livfyllt skogsrå och svängde runt med både håret, tamburinen och trumpinnar. Under mellansnacken talade hon om att hon lärde sig att spela piano i Arvika och att låttexterna har budskap. Hon uppmanade oss att inte ge upp våra drömmar och så sa hon sig önska att alla negativa dagar skulle försvinna.

Resten av kvällen gick i rockens tecken av olika slag, bland annat spelade råbarkade Satan Takes a Holiday. Undantaget var hiphopgänget Tjuvjakt som speciellt många ungdomar diggade med enorm glädje. Och att även Stiftelsen är poppis och folkkära är ingen hemlighet. Arvikapubliken kommer förmodligen aldrig att få nog av Robert Pettersson som vet precis vad som krävs för att göra publiken nöjd.

Också Partypatrullen med gäster lockade fram stor publik med nostalgisk hårdrock a la Highway to hell, Europe och Kiss. Trummisen Mikkey Dee var säkert det största dragplåstret i gänget. Energisk och skojfrisk. Men coolast var helt klart Mia Karlsson alias Crusified Barbara. Med på tåget var också Kee Marcello (Europe), Jacob Samuel (Pudels) och Gunars Jaunupe (Snowstorm).

Ytterligare en musiker med prestige som kommer från Arvika var bokad för kvällen. Johanna Jansson med artistnamnet Dotter med band äntrade den stora scenen Varvet klädd i silverskor och svart lackjacka.

Jämfört med tidigare uppträdanden i Arvika har hon mer låtmaterial nu och man kunde lätt förstå att hon verkligen ville ge publiken underhållning med fart och attityd, men med ödmjukhet.

En av de nyaste låtarna heter Evolution – en ny hit bland flera. Hon hymlade inte med att hon var glad över att spela på hemmaplan.

Livfyllt skogsrå

Dotter utnyttjade hela scengolvet. Hon dansade runt likt ett livfyllt skogsrå och svängde runt med både håret, tamburinen och trumpinnar. Under mellansnacken talade hon om att hon lärde sig att spela piano i Arvika och att låttexterna har budskap. Hon uppmanade oss att inte ge upp våra drömmar och så sa hon sig önska att alla negativa dagar skulle försvinna.

Resten av kvällen gick i rockens tecken av olika slag, bland annat spelade råbarkade Satan Takes a Holiday. Undantaget var hiphopgänget Tjuvjakt som speciellt många ungdomar diggade med enorm glädje. Och att även Stiftelsen är poppis och folkkära är ingen hemlighet. Arvikapubliken kommer förmodligen aldrig att få nog av Robert Pettersson som vet precis vad som krävs för att göra publiken nöjd.

Också Partypatrullen med gäster lockade fram stor publik med nostalgisk hårdrock a la Highway to hell, Europe och Kiss. Trummisen Mikkey Dee var säkert det största dragplåstret i gänget. Energisk och skojfrisk. Men coolast var helt klart Mia Karlsson alias Crusified Barbara. Med på tåget var också Kee Marcello (Europe), Jacob Samuel (Pudels) och Gunars Jaunupe (Snowstorm).

  • Karin Gustafsson