2017-03-19 12:41

2017-03-19 12:41

Uppskattat musikcafé i Mangskog

MANGSKOG: Årets första musikcafé

Årets första musikcafé i Mangskogs Folkets Hus blev en lyckad tillställning med äkta paret Gun-Britt och Terje Rundberget från Sysslebäck och Arvikabaserade bandet Elis tillsammans med sångfågeln Lena Svensson.

Gun-Britt och Terje började med några svängiga låtar som uppvärmning, blandat med några historier på Sysslebäcksdialekt. Sedan efter cirka en halvtimme var det Arvikakillarna i bandet Elis med sångfågeln Lena Svenssons tur att bjuda upp till en god musikstund.

Publiken, drygt 70 personer och som mestadels bestod av ”äldre ungdom”, det vill säga lite över medelåldern, njöt av skön musik och sång. Fikapaus följde därefter innan kvällen kunde fortsätta med Sysslebäckingarna först och sedan Elis och Lena.

Gamla godingar

Terje sjöng gamla bitar som Vildrosen och om livet i Klarälvdalen; ”det är trångt mellan bergen”, varvat med några gamla dansbandslåtar, och naturligtvis med några historier mellan sångerna.

Elis och Lena

Bandet Elis från Arvika tillsammans med Lena Svensson bjöd upp till flera trevliga gamla covers. Både vackert och medryckande för publiken och att Lena Svensson, som kommer från Sutterhöjden lite norr om Molkom, verkligen gav allt märktes. Peronality och You can dance var några av de låtar som framfördes och att hon var väl van att framträda på scen märktes. För 21 år sedan, året var 1996 deltog hon i Sikta mot stjärnorna och senare med eget dansband. Fortsättning följde med Tennese Wals och flera andra välkända bitar. Michael Wallin i bandet Elis var inte sämre han heller mellan låtarna med sina historier, vilket uppskattades av publiken.

Gun-Britt och Terje började med några svängiga låtar som uppvärmning, blandat med några historier på Sysslebäcksdialekt. Sedan efter cirka en halvtimme var det Arvikakillarna i bandet Elis med sångfågeln Lena Svenssons tur att bjuda upp till en god musikstund.

Publiken, drygt 70 personer och som mestadels bestod av ”äldre ungdom”, det vill säga lite över medelåldern, njöt av skön musik och sång. Fikapaus följde därefter innan kvällen kunde fortsätta med Sysslebäckingarna först och sedan Elis och Lena.

Gamla godingar

Terje sjöng gamla bitar som Vildrosen och om livet i Klarälvdalen; ”det är trångt mellan bergen”, varvat med några gamla dansbandslåtar, och naturligtvis med några historier mellan sångerna.

Elis och Lena

Bandet Elis från Arvika tillsammans med Lena Svensson bjöd upp till flera trevliga gamla covers. Både vackert och medryckande för publiken och att Lena Svensson, som kommer från Sutterhöjden lite norr om Molkom, verkligen gav allt märktes. Peronality och You can dance var några av de låtar som framfördes och att hon var väl van att framträda på scen märktes. För 21 år sedan, året var 1996 deltog hon i Sikta mot stjärnorna och senare med eget dansband. Fortsättning följde med Tennese Wals och flera andra välkända bitar. Michael Wallin i bandet Elis var inte sämre han heller mellan låtarna med sina historier, vilket uppskattades av publiken.

  • Jan-Olof Johansson