2016-09-18 20:24

2016-09-18 20:31

Mäktig hyllning till körnestorn

INGESUND: Lång rad av sångare och musiker gick upp på scenen

– Jag har aldrig ångrat att jag kom till Västvärmland. Jag har stortrivts!

Det sa sångaren, sångpedagogen, musikern och körledaren Anders Hörngren på hans – något för tidiga – 80-årsfest på Ingesunds Musikhögskola i lördags.

Kärleken verkar vara besvarad. Ett stort antal tunga namn från det västvärmländska musiklivet ställde på lördagen upp på en kombinerad ”Här är ditt liv”-hyllning och välgörenhetskonsert i Stora konsertsalen på Ingesund.

Bland sångarna och musikerna som ville fira den blivande 80-åringen fanns Rolf Thorén, Ia Hultén, Annika Marberg, Magnus Törnblad, Angela Petré, Sverker Magnusson, Anna Wallin, Sonja Söderqvist, The Hebbe Sisters, Duo Sentire, Iriskören och Arvika Kammarkör. Den senare var Anders Hörngren ledare för under hela 25 år. Att kalla honom en nestor i Arvikas sång- och körliv är ingen överdrift.

Bland gratulanterna fanns också en hovsångerska: Siv ”Sivan Divan” Wennberg, känd både för sin stora sångtalang och för sin färgstarka personlighet. Hon studerade på Ingesund på 60-talet, men det var under tiden på Kungliga Musikakademin i Stockholm hon lärde känna Anders Hörngren. Några operettnummer blev det från Sivan mot slutet av den långa hyllningen på scenen.

Flera hundra i publiken

Ett par hundra personer kom till Ingesund för att lyssna, njuta och vara del av denna ovanliga musikhappening.

Festföremålet gav också prov på sin fortfarande kraftfulla och vackra röst, när han uruppförde Sverker Magnussons julvisa Smeden som Magnusson särskilt tillägnat sin musiker- och Ingesundskollega.

 

Det sa sångaren, sångpedagogen, musikern och körledaren Anders Hörngren på hans – något för tidiga – 80-årsfest på Ingesunds Musikhögskola i lördags.

Kärleken verkar vara besvarad. Ett stort antal tunga namn från det västvärmländska musiklivet ställde på lördagen upp på en kombinerad ”Här är ditt liv”-hyllning och välgörenhetskonsert i Stora konsertsalen på Ingesund.

Bland sångarna och musikerna som ville fira den blivande 80-åringen fanns Rolf Thorén, Ia Hultén, Annika Marberg, Magnus Törnblad, Angela Petré, Sverker Magnusson, Anna Wallin, Sonja Söderqvist, The Hebbe Sisters, Duo Sentire, Iriskören och Arvika Kammarkör. Den senare var Anders Hörngren ledare för under hela 25 år. Att kalla honom en nestor i Arvikas sång- och körliv är ingen överdrift.

Bland gratulanterna fanns också en hovsångerska: Siv ”Sivan Divan” Wennberg, känd både för sin stora sångtalang och för sin färgstarka personlighet. Hon studerade på Ingesund på 60-talet, men det var under tiden på Kungliga Musikakademin i Stockholm hon lärde känna Anders Hörngren. Några operettnummer blev det från Sivan mot slutet av den långa hyllningen på scenen.

Flera hundra i publiken

Ett par hundra personer kom till Ingesund för att lyssna, njuta och vara del av denna ovanliga musikhappening.

Festföremålet gav också prov på sin fortfarande kraftfulla och vackra röst, när han uruppförde Sverker Magnussons julvisa Smeden som Magnusson särskilt tillägnat sin musiker- och Ingesundskollega.