2016-09-09 15:43

2016-09-09 15:43

Debutkonsert med Daumants

MUSIK.

På tisdag den 13 september kommer Daumants Liepins, ursprungligen från Lettlands, debutera på Ingesund med en egen pianokonsert.

Daumants är förnärvarande utbytesstudent på nya musikerprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund, Konstnärlig kandidat musiker, och studerar för professor Julia Mustonen-Dahlkvist. Han har tidigare blivit uppmärksammad och hyllad av Arvikapubliken i samband med Glafsfjordens Musikfestival som Ung artist. Där framfördes kortare musikstycken men nu är det alltså dags för en hel solokonsert.

Nyligen blev Daumants Liepins inbjuden som solist till Helsingborgs symfoniorkester, och inom kort bär det vidare till Bukarest för en stor internationell pianotävling, nämligen Enesco-tävlingen.

Konserten på Ingesund kommer att innehålla omtyckta verk av Beethoven, Rachmaninov och Liszt samt ett relativt okänd verk av Enescu.

Daumants är förnärvarande utbytesstudent på nya musikerprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund, Konstnärlig kandidat musiker, och studerar för professor Julia Mustonen-Dahlkvist. Han har tidigare blivit uppmärksammad och hyllad av Arvikapubliken i samband med Glafsfjordens Musikfestival som Ung artist. Där framfördes kortare musikstycken men nu är det alltså dags för en hel solokonsert.

Nyligen blev Daumants Liepins inbjuden som solist till Helsingborgs symfoniorkester, och inom kort bär det vidare till Bukarest för en stor internationell pianotävling, nämligen Enesco-tävlingen.

Konserten på Ingesund kommer att innehålla omtyckta verk av Beethoven, Rachmaninov och Liszt samt ett relativt okänd verk av Enescu.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.