2016-07-16 16:31

2016-07-16 16:31

Pia Pihlgrens släpper ny skiva

MUSIK: Det går bra nu

Pia Pihlgrens har fått sitt stora genombrott. Dansbandet med medlemmar från Arvika med omnejd spelar på måndag på Dansbandsveckan i Malung. Med sig i bagaget har de en ny skiva, med låtar skrivna av Sveriges låtskrivarelit.

Pia Pihlgrens (Håkan Ljungqvist, Henrik Strandberg, Per Dahlman, Kristian Rydberg, Ronnie Pihlgren och Pia Pihlgren) bildades redan 1993, men efter tio år lade medlemmarna bandprojektet på is. Ytterligare tio år senare, 2013, drog de i gång igen.

Turnerar mycket

Nu har de fått ordentlig fart på sitt ”extra-jobb”. Bandet är ofta ute på turné i Sverige och även en del i Norge. Dansbandskryssningarna mellan Oslo och Kiel har också haft Pia Pihlgrens som ett av husbanden på färjorna, och i september är det dags för en ny dansbandscruising tillsammans med Lasse Stefanz.

Bandet har stor draghjälp av dansbandskungarna i Lasse Stefanz, som har tagit upp Arvikabandet i sitt bokningsbolag.

– Det är genom dem som vi har fått kontakt med låtskrivarna, säger kapellmästaren Ronnie Pihlgren.

Låtskrivarna i fråga är inga mindre än bland andra Haidi Krohn, Kent Fingal, Thomas Berglund med flera.

– Det är Sveriges låtskrivarelit, säger Ronnie Pihlgren.

Skivan, ”Tiden rullar på”, finns att köpa på nätet sedan ett par dagar. Bandet release-spelade i samband med skivsläppet på Grendefestivalen i Rendalen, Norge, och på måndagen blir det stor uppmärksamhet kring bandet och den nya skivan när de spelar i Malung.

50 000 förra året

Tillfället kunde inte vara bättre valt. Dansbandsveckan är Meckat för dansbandsälskarna. Förra året kom 50 000 personer till Malung för att dansa. Pia Pihlgrens har spelat där förut och har tydligen gjort det bra, för nu är det Bana 1 som gäller, den viktigaste banan.

– När P4 Dans sände live från Dansbandsveckan i Malung förra året föll valet Pia Pihlgrens av alla etablerade banden som fanns på plats. Det har också gett bandet ett riktigt lyft i branschen, säger Ronnie Pihlgren.

Pia Pihlgrens (Håkan Ljungqvist, Henrik Strandberg, Per Dahlman, Kristian Rydberg, Ronnie Pihlgren och Pia Pihlgren) bildades redan 1993, men efter tio år lade medlemmarna bandprojektet på is. Ytterligare tio år senare, 2013, drog de i gång igen.

Turnerar mycket

Nu har de fått ordentlig fart på sitt ”extra-jobb”. Bandet är ofta ute på turné i Sverige och även en del i Norge. Dansbandskryssningarna mellan Oslo och Kiel har också haft Pia Pihlgrens som ett av husbanden på färjorna, och i september är det dags för en ny dansbandscruising tillsammans med Lasse Stefanz.

Bandet har stor draghjälp av dansbandskungarna i Lasse Stefanz, som har tagit upp Arvikabandet i sitt bokningsbolag.

– Det är genom dem som vi har fått kontakt med låtskrivarna, säger kapellmästaren Ronnie Pihlgren.

Låtskrivarna i fråga är inga mindre än bland andra Haidi Krohn, Kent Fingal, Thomas Berglund med flera.

– Det är Sveriges låtskrivarelit, säger Ronnie Pihlgren.

Skivan, ”Tiden rullar på”, finns att köpa på nätet sedan ett par dagar. Bandet release-spelade i samband med skivsläppet på Grendefestivalen i Rendalen, Norge, och på måndagen blir det stor uppmärksamhet kring bandet och den nya skivan när de spelar i Malung.

50 000 förra året

Tillfället kunde inte vara bättre valt. Dansbandsveckan är Meckat för dansbandsälskarna. Förra året kom 50 000 personer till Malung för att dansa. Pia Pihlgrens har spelat där förut och har tydligen gjort det bra, för nu är det Bana 1 som gäller, den viktigaste banan.

– När P4 Dans sände live från Dansbandsveckan i Malung förra året föll valet Pia Pihlgrens av alla etablerade banden som fanns på plats. Det har också gett bandet ett riktigt lyft i branschen, säger Ronnie Pihlgren.