2016-04-26 14:38

2016-04-26 14:38

Sindre spred stor glädje

ARVIKA: Studentkonsert: Sindre Erixon

”Making your mind up” – är inte bara titeln på Sindre Erixons studentkonsert som var i fredags på Sveabiografen. Det är också titeln på en av hennes favoritlåtar och ledord när det kommer till att hon har bestämt sig för att satsa på det hon tycker om.

Sindre som läser sista terminen på Estetiska skolan Stage & Perform hade kanske svårt för att bestämma sig för hur hennes studentkonsert skulle se ut, men hon löste det angenäma problemet med en kombination av vad hon gillar allra mest. Dans och klassisk flöjtmusik.

Unik blandning

– Dans är det jag brinner för allra mest, men jag spelar även tvärflöjt som jag också tycker är väldigt roligt och båda intressena började jag med i tidig ålder. Därför ville jag göra en föreställning med både klassisk flöjtmusik och dans vilket också känns som en liten unik blandning. Främsta syftet med kvällen är att sprida känslan som dansen ger och har gett mig och att glädjen till den ska stå i fokus. Något som jag tycker är viktigt att få fram är att dans är för alla och att publiken ska känna sig berörd och delaktig.

Började med flöjt

Föreställningen började med flöjtspel. Brusa högre lilla å av Björn J:son Lindh, följt av Mozarts Andante i C-dur, Gje meg handa di venn – en irländsk/norsk folkmelodi och Maya en flöjtduett av Ian Clarke. Under akten med flöjtspel spelade Sindre tillsammans med Anna-Lena Björn på piano, Jens Nilsson på bas och flöjtläraren Anna Sjölund.

Show och dans

Efter pausen blev det dans, show och glädje så att det kokade över på scenen. Dansstilarna varierade från rytmisk afrikansk dans till discomedley. Med en personlig graciös koreografi mellan Maria Hebbe och Sindre uttrycktes genom låten I look to you en vänskaplig relation. Och när det var dags för 50-talsinspirerad logdans bjöd dansarna upp publiken på scenen.

Hänfördes

Maria Hebbe berättade i ett mellansnack att hon och Sindre har varit i Stockholm och sett Let´s dance show En dans på rosor. Sindre gillar Let´s dance starkt och blev helt hänförd av liveshowen, vilket märktes eftersom hon ville få in samma känsla av närvaro och utstrålning i sin egen föreställning som hon själv hade upplevt i Stockholm. Bland annat fick vi se jive på scenen.

Vill dansa

– Min dröm är att få jobba som professionell dansare på ett eller annat sätt. Jag har på senare tid även börjat prova på lite tiodans; rumba, jive och vals. Jag tycker det är otroligt kul, så det skulle jag gärna vilja fortsätta med. Det vore roligt att komma in på någon dansutbildning i Stockholm någon gång, men det närmaste året vill jag iallafall bo kvar här hemma. Inför hösten har jag sökt till Ingesund för fortsatta flöjtstudier och danspedagogprogrammet på Karlstad universitet och så får vi se vad som händer.

Sindre som läser sista terminen på Estetiska skolan Stage & Perform hade kanske svårt för att bestämma sig för hur hennes studentkonsert skulle se ut, men hon löste det angenäma problemet med en kombination av vad hon gillar allra mest. Dans och klassisk flöjtmusik.

Unik blandning

– Dans är det jag brinner för allra mest, men jag spelar även tvärflöjt som jag också tycker är väldigt roligt och båda intressena började jag med i tidig ålder. Därför ville jag göra en föreställning med både klassisk flöjtmusik och dans vilket också känns som en liten unik blandning. Främsta syftet med kvällen är att sprida känslan som dansen ger och har gett mig och att glädjen till den ska stå i fokus. Något som jag tycker är viktigt att få fram är att dans är för alla och att publiken ska känna sig berörd och delaktig.

Började med flöjt

Föreställningen började med flöjtspel. Brusa högre lilla å av Björn J:son Lindh, följt av Mozarts Andante i C-dur, Gje meg handa di venn – en irländsk/norsk folkmelodi och Maya en flöjtduett av Ian Clarke. Under akten med flöjtspel spelade Sindre tillsammans med Anna-Lena Björn på piano, Jens Nilsson på bas och flöjtläraren Anna Sjölund.

Show och dans

Efter pausen blev det dans, show och glädje så att det kokade över på scenen. Dansstilarna varierade från rytmisk afrikansk dans till discomedley. Med en personlig graciös koreografi mellan Maria Hebbe och Sindre uttrycktes genom låten I look to you en vänskaplig relation. Och när det var dags för 50-talsinspirerad logdans bjöd dansarna upp publiken på scenen.

Hänfördes

Maria Hebbe berättade i ett mellansnack att hon och Sindre har varit i Stockholm och sett Let´s dance show En dans på rosor. Sindre gillar Let´s dance starkt och blev helt hänförd av liveshowen, vilket märktes eftersom hon ville få in samma känsla av närvaro och utstrålning i sin egen föreställning som hon själv hade upplevt i Stockholm. Bland annat fick vi se jive på scenen.

Vill dansa

– Min dröm är att få jobba som professionell dansare på ett eller annat sätt. Jag har på senare tid även börjat prova på lite tiodans; rumba, jive och vals. Jag tycker det är otroligt kul, så det skulle jag gärna vilja fortsätta med. Det vore roligt att komma in på någon dansutbildning i Stockholm någon gång, men det närmaste året vill jag iallafall bo kvar här hemma. Inför hösten har jag sökt till Ingesund för fortsatta flöjtstudier och danspedagogprogrammet på Karlstad universitet och så får vi se vad som händer.

  • Karin Gustafsson