2016-04-17 17:18

2016-04-17 17:18

Felicia bjöd på äkta rock

ARVIKA: Studentkonsert: Felicia Tholén

Felicia Tholén som läser sista terminen på Estetiska skolan Stage & Perform inger respekt med sin sång. I torsdags hade hon sin studentkonsert på Sveabiografen och alla med rocknerver fick sannerligen serverat en god skopa ös!

– Jag gillar konserter som känns personliga. Det är inte så noga för mig att det ska vara showigt och spexigt. Jag går hellre på en konsert som känns innerlig och äkta där man märker att musikerna verkligen kan känna och relatera till musiken de spelar.

Ödmjuk pondus

Och det personliga märktes av i det att Felicia har en ödmjuk rockpondus och att hon behärskar både lugnare och mer explosiva låtar. Hon säger också att hon gillar den utmaningen. Felicia berättade under konserten att hon till en början inte hade tänkt ut att konserten skulle ha en röd tråd. Men sen kom hon på att låtlistan belyser hennes studietid på gymnasiet och att låtarna betyder mycket för henne.

Med på konserten var till och med en egenskriven låt med titeln: Touch, som hon framförde på akustisk gitarr tillsammans med Gustav Fjellheim på fiol och Ida Solbrekke på stämsång. En låt som handlade om relationer och som hon talade om att hon hade skrivit i höstas sittandes hemma på sovrumsgolvet. Låten var av det lugnare slaget, och den enda i sitt slag under konserten som åskådliggjorde Felicias tycke för singer-songwriter-musik.

Gillar äkthet

Några artister som Felicia ser upp till är Ed Sheeran, Veronica Maggio samt Elena Tonra som är vokalist i Daughter. Främst för att hon beundrar deras sätt att skriva låttexter på.

– De har allihop den där äktheten och nakenheten som jag gillar när det kommer till låttexter. Elena Torna en väldigt stor förebild när det kommer till sången, jag älskar verkligen hennes sound.

Men Felicia gillar också indierock och andra rockgenrer. Och konserten innehöll mycket riktigt rock. Exempel på låtar under konserten var Work song av Hozier, Black Sabbaths Paranoid, Free av Rudimental och två låtar av The last internationale: Life, liberty and the pursuit of indian blood och Killing field. Och energin från scenen i finalnumret Always where I need to be av The Kooks gjorde att publiken propsade på att få ett extranummer.

– Efter studenten är planen att fortsätta med musik så mycket det bara går, helst läsa på folkhögskola. Jag har sökt till lite olika skolor runt om i landet, bland annat Södra Vätterbygdens Folkhögskola i Jönköping och Collegelinjen på Ingesunds folkhögskola här i Arvika, sen får jag se vart jag hamnar helt enkelt. Jag vill även resa runt i världen, som alla andra tonåringar, och jag skulle också vilja volontärarbeta några månader. Men musiken är det jag verkligen vet att jag vill satsa på.

– Jag gillar konserter som känns personliga. Det är inte så noga för mig att det ska vara showigt och spexigt. Jag går hellre på en konsert som känns innerlig och äkta där man märker att musikerna verkligen kan känna och relatera till musiken de spelar.

Ödmjuk pondus

Och det personliga märktes av i det att Felicia har en ödmjuk rockpondus och att hon behärskar både lugnare och mer explosiva låtar. Hon säger också att hon gillar den utmaningen. Felicia berättade under konserten att hon till en början inte hade tänkt ut att konserten skulle ha en röd tråd. Men sen kom hon på att låtlistan belyser hennes studietid på gymnasiet och att låtarna betyder mycket för henne.

Med på konserten var till och med en egenskriven låt med titeln: Touch, som hon framförde på akustisk gitarr tillsammans med Gustav Fjellheim på fiol och Ida Solbrekke på stämsång. En låt som handlade om relationer och som hon talade om att hon hade skrivit i höstas sittandes hemma på sovrumsgolvet. Låten var av det lugnare slaget, och den enda i sitt slag under konserten som åskådliggjorde Felicias tycke för singer-songwriter-musik.

Gillar äkthet

Några artister som Felicia ser upp till är Ed Sheeran, Veronica Maggio samt Elena Tonra som är vokalist i Daughter. Främst för att hon beundrar deras sätt att skriva låttexter på.

– De har allihop den där äktheten och nakenheten som jag gillar när det kommer till låttexter. Elena Torna en väldigt stor förebild när det kommer till sången, jag älskar verkligen hennes sound.

Men Felicia gillar också indierock och andra rockgenrer. Och konserten innehöll mycket riktigt rock. Exempel på låtar under konserten var Work song av Hozier, Black Sabbaths Paranoid, Free av Rudimental och två låtar av The last internationale: Life, liberty and the pursuit of indian blood och Killing field. Och energin från scenen i finalnumret Always where I need to be av The Kooks gjorde att publiken propsade på att få ett extranummer.

– Efter studenten är planen att fortsätta med musik så mycket det bara går, helst läsa på folkhögskola. Jag har sökt till lite olika skolor runt om i landet, bland annat Södra Vätterbygdens Folkhögskola i Jönköping och Collegelinjen på Ingesunds folkhögskola här i Arvika, sen får jag se vart jag hamnar helt enkelt. Jag vill även resa runt i världen, som alla andra tonåringar, och jag skulle också vilja volontärarbeta några månader. Men musiken är det jag verkligen vet att jag vill satsa på.

  • Karin Gustafsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.