2016-04-05 12:52

2016-04-05 12:52

Möter naturen med kameran

ARVIKA: Naturfoto på biblioteket

I måndags var det vernissage för Johan Aurvinds första fotoutställning på Arvika bibliotek. Naturfoto står i fokus och utställningen kallas för Viskningar.

Johan Aurvind fick en kamera när han fyllde trettio, men han började inte fotografera på allvar förrän fem år senare, i oktober 2015, när en god vän visade grunderna.

– Detta låste upp mig och jag kunde börja få ut mina idéer i mina foton. Jag har alltid haft en längtan efter att få skapa och jag känner att just foto är den arena där jag känner minst begränsningar.

Första bilderna

Utställningen består av foto som är tagna under Johans tre första månader med kamera. Han berättar att naturen tilltalar honom på ett subtilt sätt och att han med kamerans hjälp har försökt förmedla vem han är.

– Naturen smyger sig på och där händer det ofta att jag får svar på frågor, jag hamnar här och nu, därför namnet Viskningar. Det var naturligt att börja med landskapsfotografering, men jag är inte låst vid detta utan ser det som en del av en resa och jag hoppas att jag aldrig får för mig att jag har kommit fram.

Svartvitt och abstrakt

Andra former av fotografering som intresserar Johan är porträtt, svartvitt foto och abstrakt foto. Att kunna livnära sig på foto är helt klart en dröm för honom. Nästa utställning är redan inplanerad och kommer att vara på Hotel Clarion Plaza i Karlstad under oktober och november i år.

– Jag känner att det som händer i mig är minst lika viktigt som det som jag fotograferar, så jag låter alstren spegla mina känslor, minnen och intryck. Detta är något jag lägger stor vikt vid.

Utställningen pågår till och med 16 april.

Johan Aurvind fick en kamera när han fyllde trettio, men han började inte fotografera på allvar förrän fem år senare, i oktober 2015, när en god vän visade grunderna.

– Detta låste upp mig och jag kunde börja få ut mina idéer i mina foton. Jag har alltid haft en längtan efter att få skapa och jag känner att just foto är den arena där jag känner minst begränsningar.

Första bilderna

Utställningen består av foto som är tagna under Johans tre första månader med kamera. Han berättar att naturen tilltalar honom på ett subtilt sätt och att han med kamerans hjälp har försökt förmedla vem han är.

– Naturen smyger sig på och där händer det ofta att jag får svar på frågor, jag hamnar här och nu, därför namnet Viskningar. Det var naturligt att börja med landskapsfotografering, men jag är inte låst vid detta utan ser det som en del av en resa och jag hoppas att jag aldrig får för mig att jag har kommit fram.

Svartvitt och abstrakt

Andra former av fotografering som intresserar Johan är porträtt, svartvitt foto och abstrakt foto. Att kunna livnära sig på foto är helt klart en dröm för honom. Nästa utställning är redan inplanerad och kommer att vara på Hotel Clarion Plaza i Karlstad under oktober och november i år.

– Jag känner att det som händer i mig är minst lika viktigt som det som jag fotograferar, så jag låter alstren spegla mina känslor, minnen och intryck. Detta är något jag lägger stor vikt vid.

Utställningen pågår till och med 16 april.

  • Karin Gustafsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.