2016-03-31 17:00

2016-03-31 17:00

Rutinerad kolorist ställer ut

ARVIKA: Leif Ericson visar målningar, grafik och collage i Galleri Pi

Han tillhör samma grupp Valandselever som Jörgen, Olle och Denice Zetterquist, har skolats av ungraren Endre Nemes och har haft otaliga utställningar i Sverige och Europa. Imorgon öppnar Leif Ericson sin utställning i Per Inge Fridlunds galleri Pi på Kyrkogatan.

Ett glädjefyllt färgsprakeri möter besökarna som öppnar dörren till lilla men smakfulla Galleri Pi. Finurliga sprattelgubbar, glada cirkusmotiv och ett myller av färger, former och figurer ber om uppmärksamhet. Per Inge Fridlund har arrangerat Leif Ericsons konst till en välkomnande helhet.

Leif Ericson, 89 år i år, började studera konst vid Slöjdföreningens skola 1946. Där träffade han också bland andra Arvikaborna Erland Brand och bröderna Jörgen och Olle Zetterquist. Samtliga fortsatte sedan till Valand, där de fick den inflytelserika Endre Nemes som lärare.

Nemes hade stor påverkan på Valand och konsten i Göteborg, således också på sina elever. Men fortfarande finns det annat som inspirerar Leif Ericson. Barndomens cirkusbesök har betytt mycket, men också resorna till Belgien dit han och hans Katinka rest flera gånger för att delta i karnevalen i Binche.

Utställningen pågår till och med den 1 maj.

Ett glädjefyllt färgsprakeri möter besökarna som öppnar dörren till lilla men smakfulla Galleri Pi. Finurliga sprattelgubbar, glada cirkusmotiv och ett myller av färger, former och figurer ber om uppmärksamhet. Per Inge Fridlund har arrangerat Leif Ericsons konst till en välkomnande helhet.

Leif Ericson, 89 år i år, började studera konst vid Slöjdföreningens skola 1946. Där träffade han också bland andra Arvikaborna Erland Brand och bröderna Jörgen och Olle Zetterquist. Samtliga fortsatte sedan till Valand, där de fick den inflytelserika Endre Nemes som lärare.

Nemes hade stor påverkan på Valand och konsten i Göteborg, således också på sina elever. Men fortfarande finns det annat som inspirerar Leif Ericson. Barndomens cirkusbesök har betytt mycket, men också resorna till Belgien dit han och hans Katinka rest flera gånger för att delta i karnevalen i Binche.

Utställningen pågår till och med den 1 maj.