2016-03-22 15:53

2016-03-22 15:53

Gränsöverskridande samproduktion

ARVIKA: Konsthallen

De såg varandra, eller rättare sagt varandras konst och det var något som talade till dem, en igenkänning i den andres bildspråk, en känsla.

– Utställningen är en slags gränsöverskridande samproduktion, med egna verk och verk där vi jobbat tillsammans, det säger Marie Hettwer som tillsammans med Sigrid Hynell Fleischer sätter upp en utställning på Konsthallen.

Fotocollage

Idén om att skapa tillsammans föddes och resultatet är en slags fotocollage som från skärtorsdagen finns att beskåda på Konsthallen i Arvika, när Sigrid Hynell Fleischer och Marie Hettwer öppnar sin utställning.

Skapande på distans

För Sigrid Hynell var valet självklart, vem hon ville ta med sig när hon skulle ställa ut på Konsthallen. Men konstnärerna ville inte bara ställa ut tillsammans. De ville göra ett samarbete. Bosatta på olika kontinenter har skapandet skett via mejlkontakt. Marie skickade fotografier, Sigrid bearbetade dem med blandteknik där textil är ett återkommande inslag.

– Det är första gången någonsin som jag jobbar så här. Det gäller att man har ett stort förtroende för varandras bildspråk, säger Marie Hettwer.

Två serier

Två fotografier har blivit två serier med tre bilder vardera, där grundkänslan i bilden förstärks av Sigrid Hynell Fleischers tillägg av färger, textilier och nya inslag i bilden. Fascinationen för det förflutna tilltalar dem båda och går igen i deras gemensamma och separata verk.

På skärtorsdagen är det vernissage på Konsthallen med musik av Lotta Delebrandt. Utställningen pågår till den 16 april.

– Utställningen är en slags gränsöverskridande samproduktion, med egna verk och verk där vi jobbat tillsammans, det säger Marie Hettwer som tillsammans med Sigrid Hynell Fleischer sätter upp en utställning på Konsthallen.

Fotocollage

Idén om att skapa tillsammans föddes och resultatet är en slags fotocollage som från skärtorsdagen finns att beskåda på Konsthallen i Arvika, när Sigrid Hynell Fleischer och Marie Hettwer öppnar sin utställning.

Skapande på distans

För Sigrid Hynell var valet självklart, vem hon ville ta med sig när hon skulle ställa ut på Konsthallen. Men konstnärerna ville inte bara ställa ut tillsammans. De ville göra ett samarbete. Bosatta på olika kontinenter har skapandet skett via mejlkontakt. Marie skickade fotografier, Sigrid bearbetade dem med blandteknik där textil är ett återkommande inslag.

– Det är första gången någonsin som jag jobbar så här. Det gäller att man har ett stort förtroende för varandras bildspråk, säger Marie Hettwer.

Två serier

Två fotografier har blivit två serier med tre bilder vardera, där grundkänslan i bilden förstärks av Sigrid Hynell Fleischers tillägg av färger, textilier och nya inslag i bilden. Fascinationen för det förflutna tilltalar dem båda och går igen i deras gemensamma och separata verk.

På skärtorsdagen är det vernissage på Konsthallen med musik av Lotta Delebrandt. Utställningen pågår till den 16 april.

  • Veronica Nordenberg Olsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.