2016-03-17 09:44

2016-03-17 09:44

Vill bidra till Cancerfonden

ARVIKA: Musiklärarstudenter ordnar välgörenhetskonsert

En gemensam vän insjuknade i leukemi för två år sedan och Martina Hed och Hanna Zätterman kände att de ville göra något för att hjälpa honom och andra cancerdrabbade. På lördag, den 19 mars, sätter de upp en konsert där alla intäkter går oavkortat till Cancerfonden.

Martina Hed och Hanna Zätterman är musiklärarstudenter vid Musikhögskolan Ingesund och det är just där, i aulan, som konserten kommer att äga runt på lördag kväll.

– De flesta har någon i sin närhet som drabbats och tillsammans kan vi hjälpa till och göra något bra.

Ville göra något

Planeringen av konserten har pågått ett tag nu, själva idén började gro förra sommaren då deras gemensamma vän blev sämre igen.

– Vi har tänkt mycket på honom och oroat oss för honom, och det är så många som kämpar så vi kände att vi vill försöka göra något, säger de.

Lördagens konsert är resultatet.

– Det kändes ganska självklart att det var genom musik vi skulle kunna göra något, så vi spånade runt det. Vi har tänkt att vi vill ha med musik som kan möta så mångas musiksmak som möjligt, så att många kommer att vilja vara med.

På programmet står därför allt från pop och funk till jazz, klassiskt och folkmusik.

Många hjälper till

Att få medmusikanter och andra att ställa upp ideellt har varit enkelt.

– Många har velat vara med och alla är jättepeppade, alla hjälper till på det sättet de kan både inför och efter konserten. Och vi har också fått en del sponsring från olika företag med fikabröd och kaffe och sådant.

Vilka är det som medverkar i konserten?

– De flesta är andra studenter från Musikhögskolan Ingesund, men det är också några utifrån, en del tidigare studenter, och så gospelkören som vi har dragit i gång på skolan, där ingår även gymnasieelever.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Musik och trevligt sällskap, gott fika i pausen och information om vad Cancerfonden gör för något och vad vår lilla del i det kan innebära för deras verksamhet. Musikskolans pub kommer också att vara öppen under kvällen, så man kan sitta kvar efteråt, träffas och prata och dansa. Vi har en kompis i Stockholm som är dj, han kommer hit dj:ar gratis.

Det kostar 60 kronor att gå på konserten, pengar som går oavkortat till Cancerfonden.

– Det kan vara bra att tänka på att det är kontanter som gäller, vi har ingen kortläsare. Det går också att betala via swish och sms, men kontanter funkar bäst.

Vilka är era förhoppningar med kvällen?

– Att många kommer! Ju fler som kommer hit desto trevligare fest blir det. Vi ser fram mot att dela den här kvällen med Arvikaborna. Vi vill hylla Cancerfonden och det goda arbete som görs där, och vi vill att alla ska känna glädje över att få vara med och bidra – det ska vara en glad kväll med positiv känsla.

Martina Hed och Hanna Zätterman är musiklärarstudenter vid Musikhögskolan Ingesund och det är just där, i aulan, som konserten kommer att äga runt på lördag kväll.

– De flesta har någon i sin närhet som drabbats och tillsammans kan vi hjälpa till och göra något bra.

Ville göra något

Planeringen av konserten har pågått ett tag nu, själva idén började gro förra sommaren då deras gemensamma vän blev sämre igen.

– Vi har tänkt mycket på honom och oroat oss för honom, och det är så många som kämpar så vi kände att vi vill försöka göra något, säger de.

Lördagens konsert är resultatet.

– Det kändes ganska självklart att det var genom musik vi skulle kunna göra något, så vi spånade runt det. Vi har tänkt att vi vill ha med musik som kan möta så mångas musiksmak som möjligt, så att många kommer att vilja vara med.

På programmet står därför allt från pop och funk till jazz, klassiskt och folkmusik.

Många hjälper till

Att få medmusikanter och andra att ställa upp ideellt har varit enkelt.

– Många har velat vara med och alla är jättepeppade, alla hjälper till på det sättet de kan både inför och efter konserten. Och vi har också fått en del sponsring från olika företag med fikabröd och kaffe och sådant.

Vilka är det som medverkar i konserten?

– De flesta är andra studenter från Musikhögskolan Ingesund, men det är också några utifrån, en del tidigare studenter, och så gospelkören som vi har dragit i gång på skolan, där ingår även gymnasieelever.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Musik och trevligt sällskap, gott fika i pausen och information om vad Cancerfonden gör för något och vad vår lilla del i det kan innebära för deras verksamhet. Musikskolans pub kommer också att vara öppen under kvällen, så man kan sitta kvar efteråt, träffas och prata och dansa. Vi har en kompis i Stockholm som är dj, han kommer hit dj:ar gratis.

Det kostar 60 kronor att gå på konserten, pengar som går oavkortat till Cancerfonden.

– Det kan vara bra att tänka på att det är kontanter som gäller, vi har ingen kortläsare. Det går också att betala via swish och sms, men kontanter funkar bäst.

Vilka är era förhoppningar med kvällen?

– Att många kommer! Ju fler som kommer hit desto trevligare fest blir det. Vi ser fram mot att dela den här kvällen med Arvikaborna. Vi vill hylla Cancerfonden och det goda arbete som görs där, och vi vill att alla ska känna glädje över att få vara med och bidra – det ska vara en glad kväll med positiv känsla.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.