2016-03-15 16:11

2016-03-15 17:08

Som The Hives på scenen i studentkonsert

ARVIKA: Studentkonsert

Personifierad som både sig själv och som frontman i självutnämnda världens bästa band The Hives gjorde musikesteten Erik Lind någonting som han aldrig har gjort förut. Han sjöng på en scen och utagerade alla cylindrar som finns likt en garagerockstjärna.

Erik läser sista året på Estetiska skolan Stage & Perform och han hade sin studentkonsert på skolan i lördags. En ninja släppte in oss och temamusik till filmen Hajen hälsade oss välkomna. Det blev rock, väldigt mycket rock och en total liveupplevelse i samma anda som Howlin’ Pelle Almquist.

Dalmål och skämt

Totalt utspel, påhitt och närkontakt med publiken. Och ja, dalmål är obligatoriskt och kommer automatiskt när Erik pratar likt Pelle, även om The Hives faktiskt kommer från Fagersta i gränslandet till Dalarna. Erik kan också skämta likt Pelle och publiken hakade på allt han hittade på. Det var frack och hög hatt, också finklätt likt The Hives.

– De låter inte som en symfoniorkester men ser ut som en. Det är lätt att gilla dem. De är inte för hårda och skrikiga. Jag har sett dem live och älskar deras stil att vara med publiken. Jag gillar äldre musik, 90-talsmusik, främst garagerock, säger Erik.

Bra liveartist

Erik hade planerat och genomförde med sina vänner en konsert med två akter. Första akten speglade hur Erik vill vara på scenen – en bra liveartist som går rakt på med hits som Come on, Walk idiot walk och Main offender.

Andra solister

Andra akten tillägnade han familj och vänner med ett bildspel som visade foto på folk i hans närhet. Erik är egentligen gitarrist i grunden och därför hade andra akten andra solister. Jakob Hellenrud sjöng bland annat Motörheads Bomber för att bandet ville hylla Lemmys bortgång. Fler solister var Felix Thärnbrandt som öste på med Long before rock’n’roll. Efter honom dök Felicia Tholén upp och levererade självsäkert Living in America. Hon fick till och med segla en stund på publikens händer. Konserten toppades med ännu mera energi och Erik sjöng två av sina favoritlåtar: Hate to say I told you so samt Tick tick.

Mera musik

– Efter studenten har jag många planer. Jag älskar musik och vill hålla på med det. Jag ska söka till Ingesund både som musiker och musiklärare. Men jag har också intresse för GMU. Jag och min bror har växt upp med hemvärnet. Min pappa är militär och en stor inspiration och hemvärnet har en bra ledarskapsutbildning, säger Erik.

Erik läser sista året på Estetiska skolan Stage & Perform och han hade sin studentkonsert på skolan i lördags. En ninja släppte in oss och temamusik till filmen Hajen hälsade oss välkomna. Det blev rock, väldigt mycket rock och en total liveupplevelse i samma anda som Howlin’ Pelle Almquist.

Dalmål och skämt

Totalt utspel, påhitt och närkontakt med publiken. Och ja, dalmål är obligatoriskt och kommer automatiskt när Erik pratar likt Pelle, även om The Hives faktiskt kommer från Fagersta i gränslandet till Dalarna. Erik kan också skämta likt Pelle och publiken hakade på allt han hittade på. Det var frack och hög hatt, också finklätt likt The Hives.

– De låter inte som en symfoniorkester men ser ut som en. Det är lätt att gilla dem. De är inte för hårda och skrikiga. Jag har sett dem live och älskar deras stil att vara med publiken. Jag gillar äldre musik, 90-talsmusik, främst garagerock, säger Erik.

Bra liveartist

Erik hade planerat och genomförde med sina vänner en konsert med två akter. Första akten speglade hur Erik vill vara på scenen – en bra liveartist som går rakt på med hits som Come on, Walk idiot walk och Main offender.

Andra solister

Andra akten tillägnade han familj och vänner med ett bildspel som visade foto på folk i hans närhet. Erik är egentligen gitarrist i grunden och därför hade andra akten andra solister. Jakob Hellenrud sjöng bland annat Motörheads Bomber för att bandet ville hylla Lemmys bortgång. Fler solister var Felix Thärnbrandt som öste på med Long before rock’n’roll. Efter honom dök Felicia Tholén upp och levererade självsäkert Living in America. Hon fick till och med segla en stund på publikens händer. Konserten toppades med ännu mera energi och Erik sjöng två av sina favoritlåtar: Hate to say I told you so samt Tick tick.

Mera musik

– Efter studenten har jag många planer. Jag älskar musik och vill hålla på med det. Jag ska söka till Ingesund både som musiker och musiklärare. Men jag har också intresse för GMU. Jag och min bror har växt upp med hemvärnet. Min pappa är militär och en stor inspiration och hemvärnet har en bra ledarskapsutbildning, säger Erik.

  • Karin Gustafsson