2016-03-09 08:31

2016-03-09 08:31

Meriterad jazzkvartett spelar

INGESUND: En av de största inom svensk jazz

På torsdag arrangeras konsert med Bernt Rosengren Quartet i aulan på Ingesund.

Arrangörer av konserten är Arvika Jazz & Blues. Bernt Rosengren har hyllats som en av Europas viktigaste tenorsaxofonister och flöjtister i internationella musiktidskrifter och recensionerna har varit översvallande för denna kvartett - bestående av några av Skandinaviens främsta jazzmusiker!

Bernt Rosengren räknas som en av de största inom svensk jazz någonsin. Han debuterade tidigt - redan som 17–åring spelade han med ”Ungdomsorkestern” på Newportfestivalen (där Louis Armstrong var gästsolist). Han var med och bildade gruppen Jazzclub ’57 som var verksamma ända in på 90-talet. Bernt har genom åren jobbat med Krystof Komeda, Lars Gullin, Doug Raney, Don Cherry med flera samt alltid spelat med egna projekt & konstellationer. Under de senaste åren har han haft fokus på sin egen kvartett, sitt storband och Hans Backenroth Q.

Stefan Gustafson är en av Sveriges stora pianoprofiler, Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta basister som turnérat över hela världen och återfinns på ca 150 CD skivor och Bengt Stark har gått på Musikhögskolan Ingesund där han utbildade sig både inom jazz & klassisk musik och tillhör eliten av våra jazztrumslagare.

Arrangörer av konserten är Arvika Jazz & Blues. Bernt Rosengren har hyllats som en av Europas viktigaste tenorsaxofonister och flöjtister i internationella musiktidskrifter och recensionerna har varit översvallande för denna kvartett - bestående av några av Skandinaviens främsta jazzmusiker!

Bernt Rosengren räknas som en av de största inom svensk jazz någonsin. Han debuterade tidigt - redan som 17–åring spelade han med ”Ungdomsorkestern” på Newportfestivalen (där Louis Armstrong var gästsolist). Han var med och bildade gruppen Jazzclub ’57 som var verksamma ända in på 90-talet. Bernt har genom åren jobbat med Krystof Komeda, Lars Gullin, Doug Raney, Don Cherry med flera samt alltid spelat med egna projekt & konstellationer. Under de senaste åren har han haft fokus på sin egen kvartett, sitt storband och Hans Backenroth Q.

Stefan Gustafson är en av Sveriges stora pianoprofiler, Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta basister som turnérat över hela världen och återfinns på ca 150 CD skivor och Bengt Stark har gått på Musikhögskolan Ingesund där han utbildade sig både inom jazz & klassisk musik och tillhör eliten av våra jazztrumslagare.