2016-03-03 09:21

2016-03-03 09:21

Rune Rudberg till Folkets park

ARVIKA

På lördag, den 5 mars, blir det dans i Folkets park i Arvika. På scenen står den norska artisten Rune Rudberg med sitt band.

Rune Rudberg har gjort sig ett namn i hemlandet, där han fick sitt genombrott som popidol 1988 med ”Ut mot havet” som är en av hans absolut största hits. Rune Rudberg lär ha gjort omkring 5000-6000 spelningar runt om i Norge, dels på egen hand men också i olika konstellationer. Popkarriären övergick i dansbandskarriär när han blev medlem i det norska dansbandet Scandinavia.

Rune Rudberg har också haft framgång inom countrygenren och genom åren har han gett ut flera skivor som hamnat högt på olika listor.

Till Arvika kommer han med övriga musiker i Rune Rudberg band: Egil Brattås, Tor Brasetvik, Ketil Fog och Bjørn Teig.

Efter Arvikascenen väntar flera större spelningar, bland annat deltar bandet i Dansgalan i Karlstad i april och Rune Rudberg band kan också ses under Dansbandsveckan i Malung under vecka 29, där de spelar på samma scen som Lasse Stefanz.

Rune Rudberg har gjort sig ett namn i hemlandet, där han fick sitt genombrott som popidol 1988 med ”Ut mot havet” som är en av hans absolut största hits. Rune Rudberg lär ha gjort omkring 5000-6000 spelningar runt om i Norge, dels på egen hand men också i olika konstellationer. Popkarriären övergick i dansbandskarriär när han blev medlem i det norska dansbandet Scandinavia.

Rune Rudberg har också haft framgång inom countrygenren och genom åren har han gett ut flera skivor som hamnat högt på olika listor.

Till Arvika kommer han med övriga musiker i Rune Rudberg band: Egil Brattås, Tor Brasetvik, Ketil Fog och Bjørn Teig.

Efter Arvikascenen väntar flera större spelningar, bland annat deltar bandet i Dansgalan i Karlstad i april och Rune Rudberg band kan också ses under Dansbandsveckan i Malung under vecka 29, där de spelar på samma scen som Lasse Stefanz.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.