2016-03-02 06:00

2016-03-02 09:19

Men Martin kan ju!

KRÖNIKEKANALEN

– Och sen kan du bygga en inglasad altan!

– Vet du hur lång tid det tar?

– Mäh! Du gjorde ju en sån i ditt förra hus ju.

– Ja, och därför vet jag hur mycket jobb det är!

– Sen kan vi riva den här väggen och göra ett jättestort badrum. Med jacuzzi!

– Allvarligt! Fattar du vilket projekt det är?

– Vadå!? Det är ju bara lite plankor och färg. Och kakel. Jag kan slå ner väggen.

Mannen suckade ända från tårna och tittade på sin unga sambo med samma skepsis som T1 såg på mig när vi flyttade in i huset några år tidigare.

Själv ville jag bara krama henne. Hårt! Äntligen en själsfrände. Äntligen någon som hade förmågan att se möjligheter istället för problem och snubbeltrådar.

Jag vet att det var taskigt och att karma kommer att drämma till mig rakt i trynet, men jag kunde inte hålla mig nu när någon stod på min sida. T1 var ju inte heller där och kunde försvara den stackars kraken.

– Ni kanske skulle ha en sån där badtunna på andra altanen? Ett litet spa, sådär?

– Jaaa, vad mysigt!! Det fixar du, va?

– Mmm...eller hur, det är ju bara lite plankor och färg.

Varför ska karlar vara så rasande gnälliga och negativa när det gäller rotavdragstjänster? Hur svårt kan det vara? TV4 har faktiskt ett mycket informativt och pedagogiskt instruktionsprogram varje vecka och där tar det aldrig mer än en timme att mura en utegrill eller byta ut ett kök. Men så är de himla effektiva också. Jag tror att män i allmänhet helt enkelt är gräsligt lata.

Mäklaren var lika pisstråkig när han gaddade ihop sig med T1. Jag tyckte att vi måste lägga nytt golv i hallen och köket innan vi säljer huset. Vi har liksom slutat mitt i renoveringen och det ser rätt knepigt ut med en sunkig plastmatta från -74 (som jag dessutom kladdat färg på med flit för att slippa ha den kvar) när allt annat är hyfsat nytt och fräscht.

– Nej, nej! utbrast de unisont. Det är inte värt besväret.

Nähä, men det handlar ju verkligen bara om några plankor!

Det muttrades även då jag insåg att den spontaninköpta soffan var på tok för stor för vardagsrummet. Själva soffan var inget bekymmer för T1 men tydligen var min brillianta lösning det.

T1 hade räknat hysteriskt fel på den randiga tapeten i mitt lekrum så vi hade ett antal rullar över och nu kunde de komma till användning. Genialiskt om ni frågar mig. För det fattar väl varenda människa med ett estetiskt ben i kroppen att ränder är det ultimata sättet att få ett rum att se större ut.

Alltså ränder, på tvären

Men jäklar så det klagades över 5,40 meter långa våder.

Oj, oj, oj, så krångligt och jobbigt det var. Fast nu sitter tapeten där. Och snyggt blev det.

Sedan jag skrev att jag avser att avvika från Arvika för att återgå till en tillvaro som dalmus, har jag mötts av ofantligt många vänliga ord från kända och okända. Från djupet av mitt Mora IK-hjärta vill jag tacka för ert engagemang, för filmer, mejl, sockerbitspaket och fina kort.

Det är nästan så jag ångrar mig.

Fast bara nästan.

Det finns säkert plankor och färg i Dalarna också.

– Och sen kan du bygga en inglasad altan!

– Vet du hur lång tid det tar?

– Mäh! Du gjorde ju en sån i ditt förra hus ju.

– Ja, och därför vet jag hur mycket jobb det är!

– Sen kan vi riva den här väggen och göra ett jättestort badrum. Med jacuzzi!

– Allvarligt! Fattar du vilket projekt det är?

– Vadå!? Det är ju bara lite plankor och färg. Och kakel. Jag kan slå ner väggen.

Mannen suckade ända från tårna och tittade på sin unga sambo med samma skepsis som T1 såg på mig när vi flyttade in i huset några år tidigare.

Själv ville jag bara krama henne. Hårt! Äntligen en själsfrände. Äntligen någon som hade förmågan att se möjligheter istället för problem och snubbeltrådar.

Jag vet att det var taskigt och att karma kommer att drämma till mig rakt i trynet, men jag kunde inte hålla mig nu när någon stod på min sida. T1 var ju inte heller där och kunde försvara den stackars kraken.

– Ni kanske skulle ha en sån där badtunna på andra altanen? Ett litet spa, sådär?

– Jaaa, vad mysigt!! Det fixar du, va?

– Mmm...eller hur, det är ju bara lite plankor och färg.

Varför ska karlar vara så rasande gnälliga och negativa när det gäller rotavdragstjänster? Hur svårt kan det vara? TV4 har faktiskt ett mycket informativt och pedagogiskt instruktionsprogram varje vecka och där tar det aldrig mer än en timme att mura en utegrill eller byta ut ett kök. Men så är de himla effektiva också. Jag tror att män i allmänhet helt enkelt är gräsligt lata.

Mäklaren var lika pisstråkig när han gaddade ihop sig med T1. Jag tyckte att vi måste lägga nytt golv i hallen och köket innan vi säljer huset. Vi har liksom slutat mitt i renoveringen och det ser rätt knepigt ut med en sunkig plastmatta från -74 (som jag dessutom kladdat färg på med flit för att slippa ha den kvar) när allt annat är hyfsat nytt och fräscht.

– Nej, nej! utbrast de unisont. Det är inte värt besväret.

Nähä, men det handlar ju verkligen bara om några plankor!

Det muttrades även då jag insåg att den spontaninköpta soffan var på tok för stor för vardagsrummet. Själva soffan var inget bekymmer för T1 men tydligen var min brillianta lösning det.

T1 hade räknat hysteriskt fel på den randiga tapeten i mitt lekrum så vi hade ett antal rullar över och nu kunde de komma till användning. Genialiskt om ni frågar mig. För det fattar väl varenda människa med ett estetiskt ben i kroppen att ränder är det ultimata sättet att få ett rum att se större ut.

Alltså ränder, på tvären

Men jäklar så det klagades över 5,40 meter långa våder.

Oj, oj, oj, så krångligt och jobbigt det var. Fast nu sitter tapeten där. Och snyggt blev det.

Sedan jag skrev att jag avser att avvika från Arvika för att återgå till en tillvaro som dalmus, har jag mötts av ofantligt många vänliga ord från kända och okända. Från djupet av mitt Mora IK-hjärta vill jag tacka för ert engagemang, för filmer, mejl, sockerbitspaket och fina kort.

Det är nästan så jag ångrar mig.

Fast bara nästan.

Det finns säkert plankor och färg i Dalarna också.

  • LISELOTTE SIVERTSEN CARLSON

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.