2016-01-28 12:01

2016-01-28 12:01

Den personliga festivalen

ARVIKA: Naturfoto i fokus för sjätte året i rad

Arvika Fotofestival arrangeras för sjätte året den 6 februari 2016 av fotoklubben Naturfotograferna Arvika. Arvika Fotofestival gästas av några av Sveriges och Norges mest kända naturfotografer som visar, berättar och delar med sig av sina bilder och erfarenheter. Fotograferna finns med hela dagen och det erbjuds stora möjligheter att få träffa dem och prata foto.

Intresset för fotografering växer så det knakar och naturfotografering är kanske en av de mest populära genrerna. Naturfotograferna i Arvika tycker naturfotofestivaler är så kul att en egen är ett måste, så att ännu fler har möjlighet att få uppleva fantastiska bilder och träffa härliga människor.

Under festivalen visas nära 100 meter lång högklassig fotoutställning med naturmotiv, porträtt samt bilder från Cuba.

Många prylar

Vid företagsmässan har besökare möjlighet att titta, känna och klämma på de senaste fotoprylarna och tillbehören. Prata resor med en researrangör som arrangerar fantastiska naturfotoresor, träffa bokförläggare mm. Här kommer företag som Japanphoto, Zoom fotoresor, Votum bokförlag, Olympus, fototidningarna Camera Natura och Natur & Foto, med flera att visa sina produkter.

– Självklart är den hemlagade maten, fikat och godsakerna palmoljefritt! Vill vi kunna uppleva orangutangerna och den miljön de lever i som bevarandefotografen Tom Svensson kommer visa bilder och berätta om, ja då vill vi visa på att det går utmärkt att välja bort palmoljan, säger föreningen i ett pressmeddelande inför festivalen.

Festivalen gästas av några av Sveriges mest kända naturfotografer: Bevarandefotografen Tom Svensson kommer premiärvisa sitt program ”Borneo brinner” från en av nyss avslutad res. Tom är bosatt i Fjällbacka och reser jorden runt för att fotografera och belysa hotade arter och habitat.

Världsfotografer

Det norska paret och världsfotograferna Orsolya och Erlend Haarberg kommer att visa två program, ”Island – kontrastenes land” och ”Wild Laponia”. De har arbetat tillsammans som frilansande naturfotografer under det senaste decenniet med specialitet att fotografera landskap och vildmark i de nordiska länderna. Deras arbete har fått en bred publicitet i Europa, inklusive GEO och BBC Wildlife Magazine, men även i National Geographic Magazine.

Andra fotografer är Brutus Östling, fågelfotograf och Magnus Elander, naturfotograf och skribent. Konferencier under dagen är fotograf Anders Geidemark.

Fyra klubbmedlemmar kommer att under en timme visa tre bildspel. Tommy Johansson och Tomas Gustafsson från sina möten med björn i Alaska, Lennart Augustsson om sina fågelmöten, samt Hans Flyman med ett bildspel från Bohuslän.

En fototävling med ett stort prisbord till ett värde av 9 000 kr, öppen för alla, genomförs inför festivalen. Tävlingen bedöms av Tom Svensson och Anders Geidemark. Resultat och prisutdelning sker under festivaldagen.

Intresset för fotografering växer så det knakar och naturfotografering är kanske en av de mest populära genrerna. Naturfotograferna i Arvika tycker naturfotofestivaler är så kul att en egen är ett måste, så att ännu fler har möjlighet att få uppleva fantastiska bilder och träffa härliga människor.

Under festivalen visas nära 100 meter lång högklassig fotoutställning med naturmotiv, porträtt samt bilder från Cuba.

Många prylar

Vid företagsmässan har besökare möjlighet att titta, känna och klämma på de senaste fotoprylarna och tillbehören. Prata resor med en researrangör som arrangerar fantastiska naturfotoresor, träffa bokförläggare mm. Här kommer företag som Japanphoto, Zoom fotoresor, Votum bokförlag, Olympus, fototidningarna Camera Natura och Natur & Foto, med flera att visa sina produkter.

– Självklart är den hemlagade maten, fikat och godsakerna palmoljefritt! Vill vi kunna uppleva orangutangerna och den miljön de lever i som bevarandefotografen Tom Svensson kommer visa bilder och berätta om, ja då vill vi visa på att det går utmärkt att välja bort palmoljan, säger föreningen i ett pressmeddelande inför festivalen.

Festivalen gästas av några av Sveriges mest kända naturfotografer: Bevarandefotografen Tom Svensson kommer premiärvisa sitt program ”Borneo brinner” från en av nyss avslutad res. Tom är bosatt i Fjällbacka och reser jorden runt för att fotografera och belysa hotade arter och habitat.

Världsfotografer

Det norska paret och världsfotograferna Orsolya och Erlend Haarberg kommer att visa två program, ”Island – kontrastenes land” och ”Wild Laponia”. De har arbetat tillsammans som frilansande naturfotografer under det senaste decenniet med specialitet att fotografera landskap och vildmark i de nordiska länderna. Deras arbete har fått en bred publicitet i Europa, inklusive GEO och BBC Wildlife Magazine, men även i National Geographic Magazine.

Andra fotografer är Brutus Östling, fågelfotograf och Magnus Elander, naturfotograf och skribent. Konferencier under dagen är fotograf Anders Geidemark.

Fyra klubbmedlemmar kommer att under en timme visa tre bildspel. Tommy Johansson och Tomas Gustafsson från sina möten med björn i Alaska, Lennart Augustsson om sina fågelmöten, samt Hans Flyman med ett bildspel från Bohuslän.

En fototävling med ett stort prisbord till ett värde av 9 000 kr, öppen för alla, genomförs inför festivalen. Tävlingen bedöms av Tom Svensson och Anders Geidemark. Resultat och prisutdelning sker under festivaldagen.