2015-12-10 13:36

2015-12-10 13:36

Karolina sjunger i konsert

ARVIKA

Konsertföreningens traditionella konsert infaller i år på luciasöndagens kväll i Trefaldighetskyrkans.

Publiken kommer att få höra både välkänd och älskad advents- och julmusik av stora mästare som Bach, Mozart och Händel, men också lyssna till någon ny bekantskap. Detta år blir det ett nyskrivet verk av norrmannen Ola Gjeilo. Årets solist är sopranen Karolina Andersson, bördig från Högvalta, men numera utlånad till de stora scenerna. Arvika Stråkorkester och Arvika Kammarkör leds av Mats Kästel respektive Göran Lindskog. Stråkorkestern är i år förstärkt med flöjter och klarinetter, trumpet och pukor från Stadsmusikkåren.

Publiken kommer att få höra både välkänd och älskad advents- och julmusik av stora mästare som Bach, Mozart och Händel, men också lyssna till någon ny bekantskap. Detta år blir det ett nyskrivet verk av norrmannen Ola Gjeilo. Årets solist är sopranen Karolina Andersson, bördig från Högvalta, men numera utlånad till de stora scenerna. Arvika Stråkorkester och Arvika Kammarkör leds av Mats Kästel respektive Göran Lindskog. Stråkorkestern är i år förstärkt med flöjter och klarinetter, trumpet och pukor från Stadsmusikkåren.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.