2015-12-10 14:14

2015-12-10 14:14

Julkonsert med Solistkvartetten

ARVIKA

På lördag, den 12 december, kommer Solistkvartetten till Arvika Missionskyrka för en konsert där man framför advents- och julsånger. Under kvällen görs också en insamling till Läkarmissionen.

Solistkvartetten har turnerat i Sveriges kyrkor sedan 1950-talet. På repertoaren finns en blandning av nytt och gammalt; spirituals, psalmer och andliga visor. Gruppens besättning har skiftat genom åren men dagens upplaga av Solistkvartetten består av: Anders Andersson, 1:e tenor, operasångare, solist, bl a i Immanuelskyrkan i Stockholm, mångårig sångpedagog i Orphei Drängar. Anders är bördig från Högvalta; Sten Bäckman, 2:e tenor Musiklärare, kör- och orkesterledare, mångårigt musikengagemang i Ryttargårdskyrkan, Linköping; Lage Wedin, 1:e bas, mångårig medlem i Radiokören. Frilansande sångare; Ove Gotting, 2:e bas Musiklärare på Södra Vätterbygdens folkhögskola. Kör och orkesterledare i Jönköping. 2011 utsedd till ”Årets körledare”

Vid flygeln återfinns Hans Carlén, mångårig musikledare i Immanuelskyrkan i Jönköping och musiklärare på Södra Vätterbygdens Folkhögskola. Solistkvartetten ger sedan många år tillbaka konserter för Läkarmissionen. Oftast finns Nisse Bergman med som informatör för organisationen. Nisse har tidigare arbetat för Läkarmissionen i Latinamerika under ett flertal år, både i Bolivia och i Centralamerika.

Solistkvartetten har turnerat i Sveriges kyrkor sedan 1950-talet. På repertoaren finns en blandning av nytt och gammalt; spirituals, psalmer och andliga visor. Gruppens besättning har skiftat genom åren men dagens upplaga av Solistkvartetten består av: Anders Andersson, 1:e tenor, operasångare, solist, bl a i Immanuelskyrkan i Stockholm, mångårig sångpedagog i Orphei Drängar. Anders är bördig från Högvalta; Sten Bäckman, 2:e tenor Musiklärare, kör- och orkesterledare, mångårigt musikengagemang i Ryttargårdskyrkan, Linköping; Lage Wedin, 1:e bas, mångårig medlem i Radiokören. Frilansande sångare; Ove Gotting, 2:e bas Musiklärare på Södra Vätterbygdens folkhögskola. Kör och orkesterledare i Jönköping. 2011 utsedd till ”Årets körledare”

Vid flygeln återfinns Hans Carlén, mångårig musikledare i Immanuelskyrkan i Jönköping och musiklärare på Södra Vätterbygdens Folkhögskola. Solistkvartetten ger sedan många år tillbaka konserter för Läkarmissionen. Oftast finns Nisse Bergman med som informatör för organisationen. Nisse har tidigare arbetat för Läkarmissionen i Latinamerika under ett flertal år, både i Bolivia och i Centralamerika.