2015-11-06 10:01

2015-11-06 10:01

Alla heter Allan lockar till skratt

ARVIKA: Nyskriven komedi om oväntad vänskap

Alla heter Allan heter en föreställning som Riksteatern turnerar med nu. På söndag visas den på Sveabiografen.

På Fars Dag, nu på söndag den 8 november kan både far och mor se en ”psykologisk komedi med stark mysfaktor” i Arvika.

Det är Ulf Dohlsten och Ola Hedén som turnerar med Riksteaterns kritikerrosade Alla heter Allan, en underfundig berättelse med stark igenkänning om medmänsklighet och oväntade möten.

Eftersom det också är Fars Dag så ordnas en ”Slipsbyteria” i samband med fikat – som säljs både i en kort paus och före föreställningen. För att den förhoppningsvis stora publiken ska slippa trängas i Sveas lilla trånga foajé har arrangerande Arvika Teaterförening bokat NTO-salen intill för Förfika för far.

Dessutom får alla som heter Allan fri entré meddelar teaterföreningen.

Föreställningen handlar om Allan, som en gång var viktig och uppträdde som världens starkaste man på tivoli. Men tiden har gått och nu vankar Allan, spelad av Ulf Dohlsten, mest runt i sin lägenhet och vårdar sina krukväxter lika ömt som minnet av sin bortgångna hustru. Så inleds berättelsen som är specialskriven för skådespelarna Ulf Dohlsten och Ola Hedén.

Alla heter Allan är skriven av Bengt Järnblad och regisseras av Ulf Dohlsten, Ola Hedén. Scenografin står Erik Langert för.

På Fars Dag, nu på söndag den 8 november kan både far och mor se en ”psykologisk komedi med stark mysfaktor” i Arvika.

Det är Ulf Dohlsten och Ola Hedén som turnerar med Riksteaterns kritikerrosade Alla heter Allan, en underfundig berättelse med stark igenkänning om medmänsklighet och oväntade möten.

Eftersom det också är Fars Dag så ordnas en ”Slipsbyteria” i samband med fikat – som säljs både i en kort paus och före föreställningen. För att den förhoppningsvis stora publiken ska slippa trängas i Sveas lilla trånga foajé har arrangerande Arvika Teaterförening bokat NTO-salen intill för Förfika för far.

Dessutom får alla som heter Allan fri entré meddelar teaterföreningen.

Föreställningen handlar om Allan, som en gång var viktig och uppträdde som världens starkaste man på tivoli. Men tiden har gått och nu vankar Allan, spelad av Ulf Dohlsten, mest runt i sin lägenhet och vårdar sina krukväxter lika ömt som minnet av sin bortgångna hustru. Så inleds berättelsen som är specialskriven för skådespelarna Ulf Dohlsten och Ola Hedén.

Alla heter Allan är skriven av Bengt Järnblad och regisseras av Ulf Dohlsten, Ola Hedén. Scenografin står Erik Langert för.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.