2015-10-23 10:30

2015-10-23 10:30

Solbergaesteterna visade vad de kan

ARVIKA: Höstshowen blev en välgörenhetsföreställning för SOS barnbyar

Ovan nämnda samarbete med musikhögskolan innebär bland annat att musikesteterna kunde ge sin höstshow i aulan på Ingesund. För publiken blev det en imponerande inblick i programmets kursutbud och vad eleverna har lärt sig.

Samarbetet med Hampus Robertsson och Elin Lenneér, entusiasterna bakom Äventyrsrally, genomsyrade hela föreställningen och under veckan har 7 172 kronor samlats in till SOS barnbyars långsiktiga arbete. Även om inte äventyrarna var fysiskt närvarande under onsdagens skolföreställning så fanns de med i flera inslag, bland annat i ett helt digitalt skapat nummer kallat ”Hommage till bilen” och i tvåornas version av ”The Lion sleeps tonight”, där ett filmklipp på Hampus och Elin rullade i bakgrunden.

– Musik kan skapas på många olika sätt, konstaterade konferencieren Morgan Carlsson, lärare i medieämnen och svenska vid Solbergagymnasiet.

Det illustrerade eleverna alldeles utmärkt under den timme som skolföreställningen pågick. Raka motsatsen till det elektroniskt skapade numret var det då några elever spelade enbart på vardagliga föremål som resväskor, skrivbordslampa och bagagevagnar.

Solbergagymnasiet har också ett alldeles eget skivbolag, Percussion Town Records, där eleverna kan ge ut musik. Publiken fick njuta av några låtar som eleverna själva har skrivit och som ska mångfaldigas framöver.

Treorna har i kursen Arrangering och komposition jobbat med just det och de gav exempel på befintliga låtar som de har gjort nytt arrangemang till.

Olika gästartister har deltagit under veckan och på onsdagens skolföreställning var det Pär-Anders Zetterberg från Môra-Per som var inbjuden. Han är också före detta musikestet.

– Det gav mig väldigt mycket. Jag hade fantastiskt kul och för mig blev det ett sätt att hitta en mening med studierna, sa han.

Sedan satte han sig bakom trummorna och så dundrade hela gänget i gång det mäktiga avslutningsnumret: Totos ”Africa”.

Samarbetet med Hampus Robertsson och Elin Lenneér, entusiasterna bakom Äventyrsrally, genomsyrade hela föreställningen och under veckan har 7 172 kronor samlats in till SOS barnbyars långsiktiga arbete. Även om inte äventyrarna var fysiskt närvarande under onsdagens skolföreställning så fanns de med i flera inslag, bland annat i ett helt digitalt skapat nummer kallat ”Hommage till bilen” och i tvåornas version av ”The Lion sleeps tonight”, där ett filmklipp på Hampus och Elin rullade i bakgrunden.

– Musik kan skapas på många olika sätt, konstaterade konferencieren Morgan Carlsson, lärare i medieämnen och svenska vid Solbergagymnasiet.

Det illustrerade eleverna alldeles utmärkt under den timme som skolföreställningen pågick. Raka motsatsen till det elektroniskt skapade numret var det då några elever spelade enbart på vardagliga föremål som resväskor, skrivbordslampa och bagagevagnar.

Solbergagymnasiet har också ett alldeles eget skivbolag, Percussion Town Records, där eleverna kan ge ut musik. Publiken fick njuta av några låtar som eleverna själva har skrivit och som ska mångfaldigas framöver.

Treorna har i kursen Arrangering och komposition jobbat med just det och de gav exempel på befintliga låtar som de har gjort nytt arrangemang till.

Olika gästartister har deltagit under veckan och på onsdagens skolföreställning var det Pär-Anders Zetterberg från Môra-Per som var inbjuden. Han är också före detta musikestet.

– Det gav mig väldigt mycket. Jag hade fantastiskt kul och för mig blev det ett sätt att hitta en mening med studierna, sa han.

Sedan satte han sig bakom trummorna och så dundrade hela gänget i gång det mäktiga avslutningsnumret: Totos ”Africa”.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.